Česká a Slovenská pošta příkladem ve zlepšování životního prostředí

06.03.2020 17:06

Hned čtyři subjekty z České a Slovenské republiky podepsaly ve středu 25. února 2020 v Brně vzájemné Memorandum o spolupráci na zlepšování životního prostředí. Na pobočce České pošty tak dokument podepsali zástupci České pošty, Slovenské pošty a neziskových spolků Čistá mobilita z České i Slovenské republiky.

Česká a Slovenská pošta příkladem ve zlepšování životního prostředí
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Česká pošta i Slovenská pošta jsou součástí moderních a inovativních zemí, které chápou a podporují trvalé zlepšování kvality životního prostředí pro své občany jako jednu z priorit. Obě mají ambice přispívat ke zlepšení životního prostředí obdobně jako francouzská či německá pošta,“ uvedl Roman Knap, generální ředitel České pošty.

Slovenská i Česká republika jsou zároveň země s vysokou tradicí a potenciálem technologických schopností. Rozvoj čisté mobility a chytré energetiky je velkou výzvou pro sebevědomé a ambiciózní projekty, jejichž realizace se bez příkladů takových institucí jako jsou Česká a Slovenská pošta, neobejde. Česká a Slovenská pošta jsou velké firmy s celoplošným regionálním zastoupením, velkou flotilou automobilů a zkušenostmi s využíváním alternativních paliv. Jít příkladem v rozvoji „zelené dopravy a chytré úsporné energetiky a významně tak přispět ke zlepšování životního prostředí v obou zemích je velkou výzvou. Samozřejmě na půdorysu ekonomické výhodnosti.

Hlavním cílem tohoto mezinárodního projektu je odborná spolupráce a sdílení zkušeností v oblasti postupného zavádění čisté mobility a realizace pilotních projektů energetických úspor. Rovněž je platformou pro diskuzi nad projektem „100%  ekologická přeprava zásilek“ mezi oběma poštami, respektive oběma zeměmi.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…