Česká centra: Česká móda v Maastrichtu

29.10.2019 14:17

Nizozemský Maastricht již pojedenácté ožívá módou. Od 1. do 3. listopadu 2019 se koná širokou veřejností i profesionály ceněný Fashionclash. Události se zúčastní více než 100 mladých designérů z Evropy, Asie, Ameriky.

Česká centra: Česká móda v Maastrichtu
Foto: Česká centra
Popisek: Česká centra

Díky dlouholeté festivalové spolupráci s Českým centrem Rotterdam se zde představí Natalie Dufková z České republiky. Nizozemské publikum zaujme kolekcí inspirovanou Japonskem. Novinky letošního roku se nesou ve znamení dekadence. K tomu nahrává i fakt, že organizátoři přehlídky pro letošek ustupují od vyhlášení jednoho zastřešujícího tématu.

V letošním roce bude v Maastrichtu přes 100 návrhářů a profesionálů z celého světa, nechybí zástupci z Německa, Itálie, Španělska, Jižní Koreje, Kolumbie, Tchaj-wanu, Brazílie, Austrálie – a Česka. Program se skládá ze dvou hlavních částí: The Route (trasa) a The Show (přehlídka).

The Route návštěvníky naviguje po výstavách, přednáškách, divadelních a tanečních vystoupeních a debatách po celém Maastrichtu. Oproti předchozím ročníkům se organizátoři rozhodli rozvolnit platformu a nevyhlašují žádné zastřešující téma. Milou van Rossum, renomovaná nizozemská módní novinářka, festival označila za jeden z nejlepších a nejlépe organizovaných módních festivalů v Nizozemsku.  Od roku 2017 festival uděluje ‘Fashion Makes Sense Award’ (FMSA) pro mladé návrháře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…