Česká centra: České centrum Londýn na vlnách

26.11.2020 17:56

České centrum Londýn v britské metropoli opět zaboduje. Multižánrový kulturní festival Made in Prague spěje ke svému finále, hudebnímu gala Vision of Sound. Zásluhou a z iniciativy centra si nyní přijdou na své také fanoušci elektronické hudby.

Česká centra: České centrum Londýn na vlnách
Foto: Česká centra
Popisek: Česká centra

V sobotu 28. 11. 2020 zhlédnou i vyslechnou premiéru koncertu Electronica: Vision of Sound II, který se chystá ve spolupráci s pražským SoundCzechem a prestižním londýnským kulturním centrem Rich Mix. Událost se odehrává na Facebooku ZDE a facebookových stránkách Českého centra Londýn, SoundCzech, participujících kapel a dalších partnerů z Velké Británie, České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. 

Hudební aktivity organizované Českým centrem Londýn pro britské publikum se závěrem roku dostávají do svého velkého finále. Premiéra koncertu Electronica: Vision of Sound II se sice odehraje „jen“ v internetovém prostředí, a to na FCB Českého centra Londýn, ale vzhledem k oblíbenosti skupiny a prestiži partnerů, kteří se na realizaci spolu s Českým centrem Londýn podílejí se nabízí slibný hudební zážitek. Koncertu předchází celodenní online konference CEEntral Party Digital.

Bratři (CZ), Katarína Máliková (SK), Hatti Vatti (PL), Óperentzia (HU); čtveřice kapel ze čtyř zemí nabídne onlinovému publiku po celém světě atmosférickou elektronickou hudbu doplněnou o vizuální show.  Letošní virtuální 3,5hodinový koncert je pokračováním úspěšné spolupráce s londýnským kulturním centrem Rich Mix, který v listopadu loňského roku představil na svém pódiu čtyři nastupující interprety elektronické hudby ze zemí V4.

ČESKO ZAHAJUJE
Koncert zahájí české elektronické duo Bratři, finalisté prestižní Music Movers Europe Talent awards 2021, jejichž hudbu ovlivněnou technem a experimentální elektronikou doplní 3D virtuální show vytvořená Deja VJ a Janem Kočím z XLAB speciálně pro tuto příležitost.

PŘEMYSL PELA, ŘEDITEL ČESKÉHO CENTRA LONDÝN: „Letošní hudební gala, které navazuje na loňskou hudební produkci v prestižním klubu Rich Mix, nabídne tentokrát v onlinovém prostředí skvělou audiovisuální show v podání renomovaných hudebníků ze čtyř středoevropských zemí. Je nemalou zásluhou, že se pod vedením týmu Českého centra a mnoha partnerů podařilo připravit tento ojedinělý projekt v centru britské metropole s téměř neomezeným digitálním dosahem.“

PROGRESIVNĚ, ORIGINÁLNĚ, TRADIČNĚ
Progresivní slovenskou elektronickou hudbu zastoupí Katarína Máliková se svým vysoce oceňovaným projektem Postalgia. Polský Hatti Vatti je jedním z nejoriginálnějších a nejkreativnějších hudebníků v Polsku. Jeho vystoupení v Rich Mix představí jeho nejnovější projekt vytvářený za pandemie. Maďarské hudební duo Óperentzia pojmenované podle imaginární země známé z maďarského folklóru je v současné době jedním z nejžádanějších elektronických kapel v Maďarsku. V rámci koncertu doplněném o projekci umělců z Global Illumination představí své nejnovější album Tuatary Psylosophy z května 2020.

Organizátoři a partneři:
Electronica: Vision of Sound II je koncert organizovaný Českým centrem Londýn, SoundCzech, Rich Mix ve spolupráci s Polským kulturním institutem, Maďarským kulturním centrem, Slovenskou ambasádou v Londýně.

Více informací: 

http://london.czechcentres.cz/programme/travel-events/electronica-vision-of-sound-ii/

https://richmix.org.uk/events/electronica-vision-of-sound-ii/

FCB linky crosspostujících partnerů:

Česká republika:

https://www.facebook.com/bratriveseli/
https://www.facebook.com/prstageagency/
https://www.facebook.com/czechfresh/
Soundczech
https://www.facebook.com/czechmusicofficehttps://www.facebook.com/czechmusicoffice

Maďarsko:

Hungarian Cultural Centre, @hcclondon

https://www.facebook.com/hcclondon

Óperentzia, @operentzia

https://www.facebook.com/operentzia/

Zengőkert Stúdió, @zengokertstudio

https://www.facebook.com/zengokertstudio/

Slovensko: 

Pohoda festival

https://www.facebook.com/pohoda.festival

Malikova

https://www.facebook.com/musicofkatarinamalikova

Hudba.sk

https://www.facebook.com/hudba.sk

Dennik N - Kultúra

https://www.facebook.com/kultura.dennikn

Slnko Records

https://www.facebook.com/slnko.records

Lala Slovak Music Export

https://www.facebook.com/slovakmusicexporthttps://www.facebook.com/slovakmusicexport

Polsko:

HATTI VATTI - 

https://www.facebook.com/hattivattiPL/

POLISH CULTURAL INSTITUTE -

https://www.facebook.com/polishinstitutelondon/

RichMix London UK

Facebook - https://www.facebook.com/richmixlondon/

Youtube - https://www.youtube.com/channel/UC68lcDk4rioomNFy9y7mSPw

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …