Česká národní banka: V Praze zasedal Klub guvernérů

01.12.2019 16:11

Ve dnech 21. a 22. listopadu se stala Česká národní banka hostitelem Klubu guvernérů zemí střední Asie, Balkánu a regionu Černého moře, jehož se účastní od roku 2012.

Česká národní banka: V Praze zasedal Klub guvernérů
Foto: Česká národní banka
Popisek: Česká národní banka, logo.

Tématy 42. uzavřeného setkání představitelů centrálních bank byly globální ekonomický a finanční výhled, přístupy k cílování inflace v rozvinutých a rozvíjejících se zemích a inovace v datové statistice, která slouží jako podklad pro nastavení měnové politiky.

Zasedání se zúčastnilo 31 guvernérů a viceguvernérů z 20 centrálních bank. Panelu věnovanému globálnímu ekonomickému výhledu předsedal guvernér turecké centrální banky Murat Uysal, panel k inflačnímu cílování vedl guvernér ČNB Jiří Rusnok a panel věnovaný inovacím v datové statistice řídila první viceguvernérka ruské centrální banky Ksenija Judajevová.

Hlavními řečníky v jednotlivých panelech byli bývalý guvernér ČNB Miroslav Singer a špičkoví makroekonomové Paul Robinson z Bank of England a Andrew Berg z Mezinárodního měnového fondu. Neformální části akce se zúčastnil také další bývalý guvernér ČNB Zdeněk Tůma.

Klub guvernérů zasedá dvakrát ročně. Hostitelské země se mění. V Praze se tato akce konala podruhé, poprvé ČNB hostila Klub guvernérů v roce 2013 u příležitosti 20. výročí vzniku ČNB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…