Česká národní banka a Čínská komise pro bankovní regulaci rozšiřují spolupráci

29.03.2016 16:20

Česká národní banka (ČNB) a Čínská komise pro bankovní regulaci (CBRC) podepsaly „ Prohlášení o spolupráci v oblasti krizového řízení“, které rozšiřuje stávající dohodu o spolupráci.

Česká národní banka a Čínská komise pro bankovní regulaci rozšiřují spolupráci
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Dnešní podpis v rámci Čínsko-českého fóra o finanční spolupráci představuje další významný krok k posílení spolupráce.

„Zástupci čínského a českého bankovního sektoru se pravidelně setkávají na různých fórech. Spolupráce, obchod, investice a sdílení zkušeností a znalostí jsou prospěšné oběma stranám,“ uvedl guvernér České národní banky Miroslav Singer.

Spolupráce mezi CBRC a ČNB v oblasti dohledu je postavena na dlouhodobém základě. V roce 2010 byla podepsána dohoda o spolupráci. Prohlášení o spolupráci v oblasti krizového řízení přináší posílení bilaterální komunikace a spolupráce v oblasti dohledu.

„Dohody o spolupráci s CBRC podepsali regulátoři z 28 zemí účastnících se tzv. nové hedvábné stezky. Dohoda s Českou republikou byla jednou z prvních, které byly uzavřeny mezi CBRC a orgánem dohledu z EU,“ řekl předseda CBRC Shang Fulin.

Iniciativa „Nová hedvábná stezka“ vytváří potenciál pro vzájemně výhodnou ekonomickou spolupráci mezi Čínou a Českou republikou. CBRC a ČNB budou společně usilovat o rozšíření finanční spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…