Česká obchodní inspekce: Alkohol prodali mladistvým na HIP HOP kempu všichni stánkaři

27.08.2019 10:51

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje kontrolovala na festivalu HIP HOP Kemp v Hradci Králové zákaz prodeje alkoholu osobám mladších 18 let. Inspektoři provedli šest kontrol a u všech zjistili porušení právních předpisů. V pěti případech se jednalo o prodej alkoholu mladistvým osobám.

Česká obchodní inspekce: Alkohol prodali mladistvým na HIP HOP kempu všichni stánkaři
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Královéhradeckého a Pardubického kraje uskutečnila mimořádnou kontrolní akci na festivalu HIP HOP Kemp, kde se zaměřila na dodržování zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Inspektoři provedli kontroly ve 4 stáncích s prodejem alkoholických nápojů a v 1 prodejně potravin a alkoholický nápojů v blízkém okolí kempu. Ke kontrolním nákupům byla přizvána osoba mladší 18 let. Ve všech těchto provozovnách byl prokázán prodej alkoholického nápoje mladistvému.

„Jde o porušení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Česká obchodní inspekce s kontrolovanými prodejci zahájila správním řízení, ve kterém bude rozhodnuto také o výši pokuty. Za porušení zákona hrozí sankce až 5 milionů korun,“ říká ke zjištěným výsledkům ředitel regionálního inspektorátu ČOI František Švihlík.

Česká obchodní inspekce v rámci této akce také provedla kontrolu placených služeb poskytování parkovací plochy v areálu kempu. Zde inspektoři ČOI zjistili, že nejsou ani na vyžádání vystavovány doklady o zaplacení s požadovanými náležitostmi. Dále bylo zjištěno, že spotřebitel nebyl řádně informován o ceně za službu parkování. Tím byl porušen zákon č. 634/92 Sb., o ochraně spotřebitele. Zjištění u provozovatele parkoviště bude rovněž řešeno Českou obchodní inspekcí ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…