Česká obchodní inspekce: Kontroly výměn pneumatik byly téměř v pořádku

12.06.2019 7:32

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla v průběhu měsíce května mimořádnou kontrolní akci zaměřenou na plnění povinností pneuservisů při výměnách pneumatik - přezouvání zimních pneumatik na letní pneumatiky. „Dobrou zprávou pro spotřebitele je, že ČOI nezjistila žádné zásadní pochybení,“ uvedla ředitelka ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu, Martina Střihavková.

Česká obchodní inspekce: Kontroly výměn pneumatik byly téměř v pořádku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Inspektorát České obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu uskutečnil v průběhu měsíce května kontrolní akci zaměřenou na plnění povinností pneuservisů při výměně pneumatik. Inspektoři České obchodní inspekce provedli celkem 6 kontrol a pochybení zjistili pouze při jedné kontrole, kdy pneuservis nevydal spotřebiteli písemné potvrzení o převzetí objednávky přezutí pneumatik, které nebylo provedeno na počkání.

Za zjištěné porušení zákona o ochraně spotřebitele uložili inspektoři prodávajícímu v přestupkovém řízení na místě pokutu 2 000 Kč. Nedostatky v plnění povinností prodávajícího řádně seznámit spotřebitele s cenami poskytovaných služeb a vydat na jeho žádost doklad o poskytnutí služby zjištěny nebyly.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…