Česká obchodní inspekce: Prodej alkoholu mladistvým v Ústeckém kraji

29.12.2018 20:55

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla mimořádnou kontrolní akci, zaměřenou na zákaz prodeje alkoholu mladistvým. S figuranty byly provedeny tři kontroly, ve všech případech byl alkohol mladistvým prodán.

Česká obchodní inspekce: Prodej alkoholu mladistvým v Ústeckém kraji
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

S využitím mladistvých figurantů uskutečnila ČOI kontroly ve třech provozovnách. Konkrétně se jednalo o supermarket, restauraci a večerku. Alkoholické nápoje byly mladistvým prodány ve všech třech provozovnách. Navíc v jednom případě prodávající nevystavil řádný doklad o zakoupení výrobků.

„Pro porušení ustanovení zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, dále zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, bude s kontrolovanými zahájeno správní řízení a může jim být uložena pokuta až do výše 1 000 000 Kč,“ říká ředitelka inspektorátu Renata Linhartová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…