Česká obchodní inspekce: Prodejcům Flory Olomouc chyběly cenovky a měřidla

23.10.2018 16:22

Česká obchodní inspekce po celý rok 2018 kontrolovala jednotlivé etapy výstavy Flora Olomouc. Celkem provedla 54 kontrol a porušení právních předpisů zjistila u 24 prodejců.

Česká obchodní inspekce: Prodejcům Flory Olomouc chyběly cenovky a měřidla
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

„Nejčastěji obchodníci nedodržovali zákon o ochraně spotřebitele. Prodejci například používali neověřená měřidla nebo zákazníka neseznámili s platnou cenou výrobků,“ říká ředitel České obchodní inspekce pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj Boris Stabryn.

Mezinárodní výstava Flora Olomouc probíhá celoročně. Návštěvníci se jí mohou zúčastnit v jarní, letní nebo podzimní etapě. Česká obchodní inspekce na závěr konání výstavy provedla vyhodnocení a zjistila, že z 54 provedených kontrol 24 prodejců porušilo zákon

. Inspektoři zaznamenali, že mezi nejčastější nedostatky patřila úředně neověřená měřidla, nebo úplná absence měřidel. Dále spotřebitelé nebyli řádně seznámeni s platnou cenou zboží, měli nedostatky ve vydaných dokladech o prodeji zboží, v povinném značení výrobků nebo v účtování obalů. Někteří obchodníci také neměli cedule o zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků osobám mladším 18 let.

Inspektoři za zjištěné nedostatky uložili 21 pokut na místě v celkové výši 26 500 Kč. Ve 3 případech bylo porušení řešeno v rámci správního řízení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…