Česká obchodní inspekce na pouti v Chlumu u Třeboně zabavila padělky

02.09.2018 12:06

Česká obchodní inspekce pro Jihočeský kraj a Vysočinu provedla mimořádnou kontrolní akci na pouti v Chlumu u Třeboně zaměřenou také na kontrolu prodeje padělků a plnění technických požadavků na výrobky. Zajistila 85 kusů padělků v hodnotě originálů přes 50 tisíc korun.

Česká obchodní inspekce na pouti v Chlumu u Třeboně zabavila padělky
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla mimořádnou kontrolu na pouti v Chlumu u Třeboně zaměřenou na kontrolu plnění povinností prodávajících v oblasti technických požadavků na výrobky a dodržování zákazu prodeje padělků.

Inspektoři provedli celkem 5 kontrol, ve všech případech zjistili porušení zákona. Nejčastějším porušením byl prodej padělaného zboží, kdy při třech kontrolách bylo zajištěno celkem 85 kusů padělků v hodnotě originálů 50 450 Kč. Konkrétně se jednalo o hračky označené ochrannými známkami MINECRAFT a Thomas & Friends, trička označené ochrannými známkami Gas monkey Garage a MONSTER a dále brusky na chodidla a vložky do bot označené ochrannou známkou Scholl. V jednom případě bylo zjištěno porušení zákona o technických požadavcích na výrobky. Inspektoři vydali zákaz distribuce dvou druhů hraček v celkové hodnotě 4 190 Kč. Dále v jednom případě zjistili porušení povinnosti prodávajícího vydat na žádost spotřebitele doklad o zakoupení výrobků.

Všechna zjištěná porušení budou řešena ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…