Česká obchodní inspekce objevila v Plzeňském a Karlovarském kraji nebezpečné světelné řetězy

19.12.2018 10:23

S příchodem vánočních svátků se Česká obchodní inspekce Plzeňského a Karlovarského kraje zaměřila na kontrolu světelných řetězů.

Česká obchodní inspekce objevila v Plzeňském a Karlovarském kraji nebezpečné světelné řetězy
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Od začátku prosince uskutečnila odběr 19 kusů. ČOI měla důvodné podezření, že některé výrobky mohou být nebezpečné, což bylo následně prokázáno  u všech 19 odbornou zkouškou. Riziko této vánoční dekorace spočívá v tom, že krabičku s elektroinstalací lze snadno otevřít. Spotřebitel tak má volný přístup k elektrickým spojům s napětím 230V, což může vést ke vzniku škod na zdraví či majetku. Od takové elektroinstalace může dojít poměrně snadno k požáru vánočního stromku, záclon nebo celého bytu. Takové zboží může rovněž způsobit úraz elektrickým proudem. 

„V posledních letech jsme zaznamenali obrovský nárůst nabídky této oblíbené vánoční dekorace.  Bohužel s nárůstem nabídky vzrůstá i riziko zvýšeného počtu nebezpečných výrobků, které se vyskytují nejen na příhraničních tržnicích, ale i v kamenných provozovnách ve vnitrozemí.  V loňském roce došlo v Plzeňském kraji k popálení malého dítěte právě takovým světelným řetězem. V kontrolách budou inspektoři pokračovat až do Vánoc,“ říká ředitel České obchodní inspekce pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…