Česká obchodní inspekce provedla kontroly na Železnobrodském jarmarku

09.07.2017 17:32

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje uskutečnila v druhé polovině měsíce června mimořádnou kontrolu na jedné z největších akcí tohoto druhu v regionu. Na Železnobrodském jarmarku provedla devět kontrol a z toho šest prodejců porušilo zákon.

Česká obchodní inspekce provedla kontroly na Železnobrodském jarmarku
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje provedla kontrolu na Železnobrodském jarmarku, kde probíhal rozsáhlý stánkový prodej s nabídkou a prodejem zboží a občerstvení, včetně ukázek výroby řemeslných produktů.

Kontroly byly zaměřeny na poctivost prodeje. Inspektoři zejména monitorovali dodržování povinností na vyžádání vystavit doklad o zakoupení výrobků a označit výrobky cenou. Dále kontrolovali dodržování práv duševního vlastnictví. V této souvislosti se zaměřili na hit letošní sezony v oblasti prodeje hraček - Fidget spinner.

Celkem bylo na Železnobrodském jarmarku provedeno devět kontrol. Z toho u šesti z nich bylo zjištěno porušení zákona. Jednalo se o prodejce nabízející hračky, u kterých nebyl dodržen zákon o technických požadavcích na výrobky. Dále u jednoho stánku s nabídkou elektrických zařízení byl zjištěn v prodeji výrobek, který nesplňoval základní požadavky na bezpečnost elektrických zařízení a nebyl dodržen zákon o technických požadavcích na výrobky.

Za porušení zákonů udělila ČOI sankce ve formě pokut na místě v celkové výši 8000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…