Česká obchodní inspekce zakázala na trhu další výrobek ve tvaru hroznového vína

05.03.2023 9:50 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je další výrobek, který může být pro osoby se sníženými rozpoznávacími schopnostmi nebezpečný. Jedná se o výrobek zaměnitelný s potravinou ve tvaru hroznového vína.

Česká obchodní inspekce zakázala na trhu další výrobek ve tvaru hroznového vína
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v ČR je spotřebitelům nabízen výrobek, který může být zaměnitelný s potravinou a může znamenat zvýšené riziko pro osoby se sníženými rozpoznávacími schopnostmi, zejména děti.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Jedná se o napodobeninu hroznového vína z měkkého plastu. Hrozen má délku 18 cm, šířka u listů 12 cm, směrem ke konci hroznu se zužuje na 3 cm, obsahuje 48 kuliček. Výrobek je bez obalu, nemá žádné označení. Na připevněném papírovém štítku není uvedeno, že se nejedná o potravinu.

Posuzovaný výrobek není potravinou, má však tvar, barvu, rozměry a vzhled, které mohou způsobit, že osoby se sníženými rozpoznávacími schopnostmi, jej mohou zaměnit s potravinou.

Výrobek nesplňuje požadavky na bezpečný výrobek z hlediska rizika a bezpečnosti pro ochranu zdraví spotřebitele a je nebezpečný svou zaměnitelností s potravinou dle § 2 odst. 1 písm. h) zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.

Česká obchodní inspekce uložila hospodářskému subjektu ochranné opatření, spočívající v povinnosti stáhnout výrobek z trhu. Tento nebezpečný výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate.

vímo

Informace o výrobku:
Název výrobku: GREEN VÍNO ZELENÉ
Druh/číslo modelu 756001B
EAN: není
Identifikační údaje distributora: www.livouk.cz, LIVO, spol. s.r.o., V Aleji 4377/33, Jablonec nad Nisou, 466 01, IČO 40228657
Identifikační údaje obchodníka: LIVO, spol. s.r.o., V Aleji 4377/33, Jablonec nad Nisou, 466 01, IČO 40228657
Výrobce: SMARK TEAM LIMITED, Flat C, 6/F, Mai Shun Ind. Bidg, 18-24 Kwai Cheong Road, Kwai Chung, N.T., Hong Kong
Země původu: Čína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…