Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nabíječku pro notebooky ADP-90SB BB

21.05.2022 12:58 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce zjistila na tuzemském trhu elektrické zařízení, které může znamenat pro spotřebitele vážné riziko úrazu elektrickým proudem. Jedná se o napájecí zdroj pro notebooky typ „ADP-90SB BB“.

Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nabíječku pro notebooky ADP-90SB BB
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zjistila, že se na trhu v ČR nabízí spotřebiteli elektrické zařízení - síťový napájecí zdroj pro notebooky s připojovacím kabelem, opatřeným dvojpólovou vidlicí s ochranným kontaktem, ADP-90SB BB v plastovém lůžku a papírovém obalu. 

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí
Označení na výrobku: Mobile Energy, Vstup: 100-240V AC, 1,5A, 50-60Hz,Výstup: 19V DC, 4,74A, Stanovené označení CE, označení RoHS, na obalu: ZA06, AC 19V4,74A, 5.5*2.5, výrobce, čárový kód.

U výrobku bylo zjištěno vážné riziko úrazu elektrickým proudem, které by mohlo vést až ke smrti uživatele. Při používání může dojít vlivem nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku k průrazu této izolace. Nebezpečné napětí 230V z primární části se může objevit na sekundárním konektoru zdroje přístupném dotyku. Pokud se uživatel dotkne tohoto konektoru při zdroji zasunutém v zásuvce, může dojít k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu. Dále bylo zjištěno nevyhovující značení výrobku jako je kontaktní adresa výrobce, obchodní jméno a kontaktní adresa dovozce.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření (dle ust. § 50 odst. 3 zákona č. 90/2016 Sb., o posuzování shody stanovených výrobků při jejich dodávání na trh), kterým je zákaz dodávání na trh a stažení uvedeného výrobku z trhu. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstva průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate (dříve „RAPEX“). 

Informace o výrobku:
Název výrobku: Napájecí zdroj pro notebooky
Typ / číslo modelu: ADP-90SB BB
Výr.č./EAN: ACA0P000187, ACA 0P 000209, ACA 0P 000210, ACA 0P 000211, ACA 0P 000212, ACA 0P 000203
Identifikační údaje výrobce: Mobile Energy, China
Identifikační údaje dovozce: neuvedeny
Distributor: VT DATA, a.s., Komenského 83, 566 01 Vysoké Mýto
Země původu: Čína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…