Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nebezpečnou nabíječku

25.11.2021 10:57 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce zjistila na tuzemském trhu nebezpečný výrobek. Jedná se o model USB nabíječky, která se nabízí a prodává pod názvem USB nabíječka C-tech UC-02.

Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nebezpečnou nabíječku
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Z důvodu nedostatečné izolace hrozí uživateli vysoké riziko úrazu elektrickým proudem. Česká obchodní inspekce nařídila zákaz dodávaní výrobku na trh a stažení z prodeje. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v ČR se nabízí a prodává elektrické zařízení, které může znamenat pro spotřebitele riziko. Jedná se o výrobek nabíječka baterií C-tech UC-02 v plastovém lůžku a papírovém obalu. Na výrobku je uvedeno: logo C-tech, Model: UC-02, údaje o vstupním a výstupním napětím Input/vstup:100-240V~ 50/60Hz, Output/výstup: 5V, 2100mA, 10,5W, www.c-tech.cz, stanovené označení CE, piktogram pro ekologickou likvidaci elektrických zařízení. Na obalu je uvedeno UNIVERSAL 2 PORT USB CHARGER UC-02, vyobrazení výrobku, logo C-tech, vícejazyčné informace včetně české verze: Univerzální USB nabíječka s dvěma USB porty, připojte nabíječku do zásuvky a kabelem propojte s Vaším zařízením (kabel není součástí dodávky), rychlost nabíjení se odvíjí od použitého zařízení, kabelu a jeho zapojení.

Česká obchodní inspekce zjistila u výrobku vysoké riziko úrazu elektrickým proudem až smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku.  ČOI dále zjistila nevyhovující značení výrobku, jelikož nebylo uvedeno obchodní jméno a kontaktní adresa výrobce a kontaktní adresa dovozce.
Česká obchodní inspekce uložila prodejci zákaz dodávání výrobku na trh. Dále pak stažení výrobku z trhu, který je nebezpečný a který již byl uveden na trh. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému RAPEX. 

Informace o výrobku:
USB nabíječka C-tech UC-02
Název výrobku: USB nabíječka
Typ / číslo modelu: C-tech UC-02
Výr.č./EAN: 8594125010393
Identifikační údaje výrobce: Shenzen TVC-Tech Limited, Shenzen, China
Identifikační údaje dovozce: ELKO TRADING, spol. s r. o., K Terminálu 7, 61900 Brno
Distributor: AT Computers a.s., Těšínská 1970/56, 710 00 Slezská Ostrava
Země původu: Čína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…