Česká obec sokolská: Nejlepší sokolské sportovce roku 2018 ocení zlatá olympionička Eva Samková

10.04.2019 8:24

Česká obec sokolská již tradičně ocení své sportovce, kteří v loňském roce úspěšně působili ve vrcholových domácích soutěžích nebo reprezentovali Českou republiku na mistrovstvích Evropy či světa a v dalších mezinárodních soutěžích. Sportovce Sokola za rok 2018 přijde ocenit o olympijská vítězka Eva Samková, která sama Sokolem prošla.

Česká obec sokolská: Nejlepší sokolské sportovce roku 2018 ocení zlatá olympionička Eva Samková
Foto: Archiv
Popisek: Sokol

„Moc si vážím toho, co Sokol dělá pro výchovu generací českých sportovců. Můj trenér Marek Jelínek je odchovanec sportovní gymnastiky v Sokole Praha - Vršovice a i já jsem tam chodila na gymnastickou přípravu,“ uvedla zlatá medailistka z OH v Soči a čerstvá vítězka Světového poháru ve snowboardcrossu Eva Samková.

Mezi nominovanými v kategorii do 18 let je například fenomenální atletka ze Sokola Opava Barbora Malíková, která vloni vyhrála Olympijské hry mládeže v Buenos Aires a překonala české dorostenecké rekordy na 300, 400 i 800 metrů. V kategorii do 23 let jsou nominováni například Vít Müller a Štěpán Hampl z Hradce Králové, kteří s dospělou štafetou 4x 400 m skončili na HME pátí. V dospělých pak najdeme například 2x stříbrného z ME vzpěračů Jiřího Orsága ze Sokola Karolínka, bronzového z šermířského ME Alexandera Choupenitche ze Sokola Brno I nebo mistra světa v kuželkách Jana Endršta z Duchcova. Mezi nejlepší týmy se nominovali házenkáři Nového Veselí, basketbalistky Hradce Králové a volejbalistky Frýdku-Místku (všichni účastníci letošních extraligových play-off), v mládežnických kategoriích pak basketbaloví kadeti z Písku, dorostenečtí házenkáři z Nového Veselí a volejbalové kadetky ze Šternberku. Mimořádné ocenění letos putuje pro nejúspěšnější oddíl kolektivních sportů, kterým se stal oddíl lakrosu Sokola Radotín, který vládne tomuto sportu nejen u nás, ale i v Evropě. V samostatné kategorii budou rovněž oceněni nejúspěšnější trenéři. Kompletní seznam nominovaných naleznete v příloze.

„Jména nominovaných ukazují, že výkonnostní sport v Sokole zažívá skvělé roky a navazuje na úspěchy předválečných sokolských generací, které pravidelně vozily olympijské medaile. Jsem na úspěchy našich sportovců opravdu hrdá,“ řekla starostka České obce sokolské Hana Moučková.

„Máme skoro 60 tisíc členů ve více než 1200 oddílech, kteří se věnují 80 sportovním odvětvím. Špičkou pyramidy jsou ti, kteří startují na mistrovstvích Evropy a světa, na olympijských a světových hrách,“ dodává předseda Odboru sportu ČOS Petr Syrový.

Kromě Evy Samkové ceny sportovcům a trenérům předá i starostka ČOS Hana Moučková, náměstek MŠMT pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář, předseda České unie sportu Miroslav Jansta, zástupci partnerů ČOS, tedy společností ČEPS, Ondrášovka a SAM 73 a další osobnosti českého sportovního prostředí.

Nejúspěšnější sportovci a trenéři Sokola za rok 2018 budou oceněni na slavnostním vyhlášení výsledků ankety ve čtvrtek 11. dubna 2019 od 16.30 hod. v Aule Tyršova domu v Praze. Vyhlášení se koná pod záštitou předsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…