Česká pošta: Česko má třetí nejkrásnější známku světa za rok 2016

06.11.2017 15:30

Zástupci České pošty převzali ve čtvrtek 2. listopadu 2017 na Světové soutěži poštovních známek za rok 2016 v Madridu ocenění za třetí nejkrásnější poštovní známku v kategorii „Ručně rytý ocelotisk“.

Česká pošta: Česko má třetí nejkrásnější známku světa za rok 2016
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Ocenění získala příležitostná poštovní známka z cyklu „Umělecká díla na známkách: František Tichý (1896 – 1961)“. V soutěži byly zastoupeny nejen iberoamerické a španělšké známky, ale i známky Evropy, Japonska a USA.

Třetí nejkrásnější známka světa byla vydaná 9. listopadu 2016 a autorem rytiny je Václav Fajt. Námětem známky je dílo malíře a grafika Františka Tichého s názvem Klaun s opicí, pocházející z roku 1933. Toto dílo je v současné době umístěno v Národní galerii v Praze. Známka byla vytvořena technikou pětibarevného ocelotisku z plochých desek a její nominální hodnota je 38 Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…