Česká pošta: Datové zprávy až do 100 MB a nové formáty příloh od roku 2024

17.12.2023 11:42 | Tisková zpráva

Uživatelé datových schránek se od začátku roku 2024 dočkají zajímavých a užitečných vylepšení. Všem uživatelům bude umožněno odesílat i přijímat tzv. velkoobjemové datové zprávy s limitem až 100 MB. Navíc uživatelé budou moci do zpráv vkládat také nové typy příloh. V produkčním prostředí datových schránek budou změny nasazeny od 1. ledna 2024.

Česká pošta: Datové zprávy až do 100 MB a nové formáty příloh od roku 2024
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pošta, ilustrační foto

Všem schránkám bude umožněno odesílat i přijímat tzv. Velkoobjemové datové zprávy (zkráceně VoDZ). Limit velikosti bude nastaven na 100 MB. Změna se týká nejen veřejnoprávních zpráv (komunikace s OVM), ale také soukromoprávních Poštovních datových zpráv. Jako přílohu datové zprávy půjde vkládat i komprimované soubory ve formátu ZIP či kontejnerový formát ASiC. Rozšiřuje se podpora multimediálních formátů.

Koho se změna týká?

Změna se týká všech uživatelů datových schránek, nicméně běžní uživatelé, kteří svou schránku ovládají pomocí klientského portálu na adrese ZDE nebo pomocí Portálu občana nemusí nic měnit a vše jim bude fungovat jako dříve. Změny si vyžádají úpravy na straně aplikací, které ovládají datovou schránku pomocí aplikačního rozhraní.

Kam se můžu obrátit pro radu či pomoc?

Běžným uživatelům je k dispozici uživatelská a technická podpora datových schránek na tel. čísle 954 200 200, a to v pracovních dnech od 8–18 hodin. Pro více informací navštivte webové stránky ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…