Česká pošta: Hrabalovo výročí připomíná pošta novou známkou

30.03.2014 14:17

Jeden z nejvýznamnějších a nejosobitějších českých spisovatelů druhé poloviny 20. století, a zároveň nejpřekládanější český autor minulého století, Bohumil Hrabal, by se 28. března dožil sta let.

Česká pošta: Hrabalovo výročí připomíná pošta novou známkou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Jeho knihy byly mnohokrát úspěšně zfilmovány, nejslavnější filmovou adaptací je film režiséra Jiřího Menzela z roku 1966 Ostře sledované vlaky, který získal cenu Americké filmové akademie, Oskara. Za své dílo byl Hrabal několikrát oceněn, v roce 1996 získal medaili „Za zásluhy“. Český pábitel zemřel 3. 2. 1997 v Praze.

Známka, kterou podle výtvarného návrhu Mariny Richterové zpracoval rytec Miloš Ondráček, má nominální hodnotu 17 Kč. Vytištěna byla rotačním ocelotiskem v barvě černé kombinovaným dvoubarevným hlubotiskem v barvě šedé a světle hnědé.

Známka vyšla 26. března, kdy byla oficiálně představena na 43. výstavce odboru známkové tvorby České pošty na Hlavní poště Praha 1. K vidění byly výtvarné návrhy, rytecké rozkresby a podklady pro tisk, FDC a razítka na FDC, součástí akce byla autogramiáda tvůrců ceniny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Díky dělostřeleckému pluku se v Brdech daří tajemným listonohům letním

20:48 AOPK ČR: Díky dělostřeleckému pluku se v Brdech daří tajemným listonohům letním

Právě v těchto dnech se v chráněné krajinné oblasti Brdy začínají líhnout listonozi letní. Tito vzác…