Česká pošta: Mimořádná měsíční odměna pro pošťáky až 73 milionů

24.03.2020 19:35

Současná koronavirová situace v České republice vyžaduje maximální nasazení v každé práci. Pošťáci dennodenně poskytují zákazníkům objednané služby. Zaměstnanci pošt, kteří na klienty stále čekají, aby je mohli obsloužit, doručovatelé, kteří nosí zásilky lidem domů, pracovníci, kteří se v zázemí a ve vnitřních procesech starají o to, aby vše klapalo. To jsou hrdinové dneška.

Česká pošta: Mimořádná měsíční odměna pro pošťáky až 73 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Možná ne tak mediálně viditelní, ale teď potřební víc než kdy jindy. V Česku už máme uzavřené lokality, máme občany, kteří jsou v karanténě, i zde Pošta funguje. Máme pobočky, které jsou přístupné všem, kdo potřebují vyřídit své poštovní záležitosti.

„Jsme v situaci, kterou nikdo z nás nezažil. Pošťáci potvrzují, že se o ně stát může v těžkých chvílích opřít. Dnes není nikdo, kdo by pošťáky za jejich práci neuznával. Zasloužíte si to. Pro mě jste nejlepší a vítězové. Děkuju vám, moji kolegové,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Odměny za práci v celkové měsíční výši až 61 milionů korun budou vyplaceny za březen, to znamená v dubnu. Týkají se zaměstnanců České pošty, kteří nyní nepracují na home office a práci vykonávají na svém pracovišti v době mimořádného stavu vyhlášeného vládou.

V případě odpracování všech směn při pracovním úvazku 100 % dosáhne zaměstnanec na měsíční částku 2 000 korun navíc ke své pravidelné mzdě.

Dalších celkem až 12 milionů je připraveno jako odměna pro zaměstnance, kteří v době vyhlášeného mimořádného stavu chodí do práce. Ti mohou podle odpracovaných směn získat ke svému měsíčnímu příjmu až 500 korun, které mohou využít jako příspěvek na cestu do a z práce, aby mohli maximálně omezit cestování hromadné veřejné prostředky. I tyto příspěvky budou vyplaceny se mzdou za březen, to znamená v dubnu.

Nadále platí dříve avizované navýšení mezd od dubna toho roku v průměru o pět procent. Nejvíce vzroste mzda listovním doručovatelům, a to průměrně o 1500 Kč. Ostatním zaměstnancům v průměru o 1000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…