Česká pošta: Nová výplatní známka děkuje všem, kteří byli v první linii

24.06.2020 7:34

Motivem nové výplatní písmenové poštovní známky, kterou Česká pošta začne prodávat ve středu 24. června, jsou roušky se zjednodušenými symboly zdravotníků, pošty, armády, policie, hasičů a všech ostatních, kteří si navzájem pomáhali a v nelehké době koronavirové krize drželi při sobě. Autorem výtvarného návrhu známky je Filip Heyduk.

Česká pošta: Nová výplatní známka děkuje všem, kteří byli v první linii
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V České republice se první případ objevil na začátku března. Následně vláda nařídila několik opatření, aby zabránila nekontrolovanému šíření nového typu koronaviru. Jedním z těchto nařízení bylo i zavedení povinného nošení roušek. Od té chvíle se roušky staly symbolem dnešní doby. Staly se fenoménem, který ilustruje současnou situaci lépe, než cokoli jiného.

Nominále nové známky je zastoupeno  písmenem „B“, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní – standard do 50 g v ekonomickém režimu dodání dle ceníku základních poštovních služeb v aktuálním znění – ke dni vydání 19 Kč.

Známka byla vytištěna metodou ofsetu v nákladu 750 tisíc kusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…