Česká pošta: Novým generálním ředitelem je Roman Knap

19.06.2018 13:10

Generálním ředitelem České pošty se 18. června stal Roman Knap, který zvítězil v otevřeném výběrovém řízení vypsaném Ministerstvem vnitra. Třiačtyřicetiletý Roman Knap dosud působil jako generální ředitel firmy SAP ČR a SAP Slovensko.

Česká pošta: Novým generálním ředitelem je Roman Knap
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Česká pošta se musí stát moderním a dobře fungujícím podnikem s kvalitními službami a nabídkou produktů, které její klienti ocení. Jednoznačně se zaměřím na zlepšení pracovních podmínek všech zaměstnanců a na hospodářské výsledky firmy. Pošťáci mají dostat adekvátní odměnu za náročnou práci. Česká pošta si zaslouží být uznávanou společností,“ sdělil v pondělí nový generální ředitel Roman Knap.

Česká pošta by měla v souladu se zadáním Ministerstva vnitra mj. zrychlit projekt Pošta Partner, zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty.

„Novou vizi a směřování České pošty vnímáme s novým generálním ředitelem shodně. Podnik má obrovský řídící aparát generující vysoké náklady a zefektivnění této složky musí být pro pana Knapa klíčovým úkolem. Optimalizace nákladů ve vedení je potřebným krokem, stejně tak jako vylepšení podmínek zaměstnanců a zkvalitnění služeb občanům,“ sdělil ministr vnitra Lubomír Metnar.

Roman Knap působil od roku 2014 ve společnosti SAP ČR, na začátku letošního roku byl jmenován rovněž ředitelem slovenské pobočky. Před příchodem do SAP pracoval ve společnostech Oracle a KPMG Consulting. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…