Česká pošta: Od Želvy až po Kaťata

24.10.2022 9:15 | Tisková zpráva

Česká pošta uvedla do prodeje komplet svých vlastních známek: 60 let skupiny Olympic. Ten na 25 známkách s 12 různými motivy připomíná bohatou historii jedné z nejdéle hrajících českých rockových skupin.

Česká pošta: Od Želvy až po Kaťata
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Autorem grafické úpravy emise, která byla představena při letošním veletrhu Sběratel, je Tomáš Říha. Vydání známek je součástí bohatého programu oslav jubilea skupiny. Známky budou slavnostně pokřtěny společně s kompilací boxu 5 LP 2. listopadu v Malostranské besedě.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

První řada známek na tiskovém listu zobrazuje obal prvního vydaného alba Želva. Druhá a čtvrtá řada známek zobrazuje obaly několika výběrových alb. Uprostřed jsou fotografie všech současných členů kapely. Komplet uzavírá řada známek s vyobrazeným obalem posledního vydaného alba Kaťata.

Skupina vznikla v roce 1963 s původním názvem Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret). Debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého big beatu. Další vydaná alba jsou například Pták Rosomák, Prázdniny na Zemi, Dávno nebo trilogie Souhvězdí. Kapela během svého působení získala řadu ocenění, frontmanem kapely je Petr Janda.

Nominále známek je zastoupeno písmenem „B“, které odpovídá ceně za vnitrostátní obyčejné psaní – standard do 50 g v ekonomickém režimu dodání dle Ceníku zákl. poštovních služeb v aktuálním znění – k datu vydání ve výši 19 Kč. Známkové komplety vytiskla Tiskárna Hradištko, s. r. o. nákladem 25 000 kusů metodou plnobarevného ofsetu. Zájemci si je mohou pořídit za cenu 475 Kč na specializovaných přepážkách či v e-shopu na webových stránkách České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…