Česká pošta: Pohlednice Online přes Vánoce opět trhala rekordy

07.01.2022 10:06 | Tisková zpráva

Oblíbená aplikace od České pošty Pohlednice Online patří dlouhodobě mezi služby, které využívá stále více zákazníků.

Česká pošta: Pohlednice Online přes Vánoce opět trhala rekordy
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

I přes trvající úbytek listovních zásilek, který je zapříčiněný zvyšující se oblibou elektronické komunikace a rozvojem sociálních sítí, patří Pohlednice Online ke stále více využívaným službám, především pak v období různých svátků a letních dovolených.

Loňský rok byl v historii České pošty nejsilnějším pro Pohlednici Online, padlo hned několik rekordů. Jednak lidé odeslali v prosinci nejvíce pohlednic od spuštění služby v roce 2015, bylo to celkem 189 tisíc kusů a jednak padl i denní rekord v počtu odeslaných pohlednic. V pondělí 20. prosince jich lidé odeslali 22 440 kusů, což je oproti rekordu z roku 2020, kdy jich bylo posláno 16 599 kusů, nárůst o 35 %. Poprvé se také podařilo překonat milionovou hranici počtu odeslaných pohlednic za rok. Přesně to bylo 1 006 672 kusů, zatímco za rok 2019 to bylo 897 tisíc kusů.

V prosinci 2020 se odeslalo 177 074 kusů, v prosinci 2019 „jen“ 119 826 kusů. Celkové už Česká pošta doručila od zavedení služby v roce 2015 přes 4 miliony Pohlednic Online.

Pokud se kdokoliv chce přidat mezi uživatele služby, stačí si jen zdarma stáhnout aplikaci do svého mobilního telefonu, případně navštívit stránky ZDE, a pak už jen postupovat podle instrukcí. Po vytvoření pohlednice ze zvolených fotek, zaplacení a online odeslání z mobilní aplikace Pohlednice Online ji Česká pošta vytiskne a adresátovi doručí jako klasickou papírovou pohlednici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…