Česká pošta: Pohlednice Online prolomila další rekord

14.08.2020 20:29

V pátém roce od svého uvedení se Pohlednice Online těší stále větší oblibě zákazníků, kterých Česká pošta eviduje 370 000. Ve středu 12. srpna padl denní rekord v počtu odeslaných pohlednic, kdy její uživatelé prostřednictvím svých mobilních telefonů nebo webové aplikace odeslali 10 236 ks Pohlednic Online, čímž o více než 15 % navýšili rekord z loňského roku, kdy padl denní rekord v červenci s počtem 8 885 ks odeslaných pohlednic.

Česká pošta: Pohlednice Online prolomila další rekord
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Spanilou jízdu Pohlednice Online nezastavilo ani ochromení cestovního ruchu s omezením cest do zahraničí. Za necelé tři čtvrtiny prázdnin odeslali zákazníci takřka 300 tisíc Pohlednic Online, přičemž jen zlomek pozdravů přichází ze zahraničí. V dřívějších letech byl poměr zahraničních a tuzemských Pohlednic Online vyrovnaný. Nárůst počtu Pohlednic Online odeslaných z destinací v ČR je dán právě koronavirovými omezeními, a lidé si je tak oblíbili odesílat z domova, grilování s přáteli, výletů či chat a chalup.

Od představení služby v roce 2015 uživatelé odeslali 2 860 000 ks pohlednic a od loňského srpna do dneška odeslali 860 tisíc Pohlednic Online, což je v meziročním srovnání historicky nejvíce.

K zajímavostem aplikace patří například tematické rámečky nebo možnost vložení mapy na zadní stranu pohlednice. Odeslat ji zvládne opravdu každý a po stažení aplikace „Pohlednice Online“ do mobilního telefonu, anebo spuštění webové aplikaci na počítači, stačí postupovat podle instrukcí. Odesilatelé si mohou zvolit velikost pohlednice ze tří formátů. Dlouhodobě nejoblíbenějším typem je A6, následují A5 a dlouhý formát DL. Po zaplacení a online odeslání z mobilní aplikace Pohlednice Online nebo webu www.pohledniceonline.cz ji Česká pošta vytiskne a adresátovi doručí jako klasickou pohlednici vytištěnou na speciálním papíře. Cena služby začíná na 29 korunách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…