Česká pošta: Přeprava zásilek může být kvůli nedostatečnému leteckému spojení neúměrně dlouhá

12.05.2020 16:56

Nedostatečné letecké propojení mezi některými zeměmi světa, které vzniklo kvůli šíření koronaviru, způsobuje neustále problémy i v přepravě zásilek.

Česká pošta: Přeprava zásilek může být kvůli nedostatečnému leteckému spojení neúměrně dlouhá
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta pravidelně zveřejňuje na svých webových stránkách aktuální seznam zemí, do kterých je pozastaveno přijímání zásilek, a to právě z důvodu neexistence nebo nedostatečného množství leteckých kapacit.

Česká pošta upozorňuje klienty, že v této době může nastat i situace, kdy příjem zásilek do některých zemí nebyl pozastaven, nicméně z důvodu nedostatečných přepravních kapacit může být přepravní doba výrazně prodloužena. Jedná se například o USA. Aktuální přepravní kapacity jsou nižší, než objemy přijímaných zásilek. Může dojít k případům, kdy zásilky zůstávají v Praze zpravidla po několik týdnů. Tím celková přepravní doba přesáhne i jeden měsíc. Jen v minulém týdnu se České poště podařilo odeslat do USA zhruba 6 tun zásilek a do Velké Británie zhruba 4 tuny, ale přesto jsou stále kapacity nedostatečné.

Problémy mohou nastávat i opačným směrem, tedy při doručování zásilek mířících z USA do České republiky. USPS posílá část objemu zásilek mířících do Evropy lodí a následně kamiony.

Česká pošta doručuje svým zákazníkům v České republice zásilky, které ze zahraničí dostane do přepravy, za níž je zodpovědná. Pokud zahraniční přepravní společnosti či e-shopy nejsou kvůli současným limitům v mezinárodní přepravě schopny dopravit zásilku po řádném objednání svým zákazníkem do přepravy, na kterou by měla Česká pošta vliv, nemůže Česká pošta garantovat její doručení adresátovi v České republice.

Aktuální seznam zemí, do kterých je pozastaven příjem zásilek k 11. 5. 2020 naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…