Česká pošta: Prodej Balíku Komplet skončí, posílat se může ještě příští rok

29.10.2022 13:20 | Tisková zpráva

Česká pošta ořezává své portfolio produktů a služeb od těch částí, které jsou ekonomicky nevýhodné, nebo o ně není ze strany zákazníků zájem. Jedním z těchto artiklů je Balík Komplet.

Česká pošta: Prodej Balíku Komplet skončí, posílat se může ještě příští rok
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Ten byl na trh uveden v roce 2017. Jedná se o balíkovou zásilku, ve které je již započítáno poštovné. Zákazník si tak kupuje předplacenou balíkovou službu.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Od roku 2017 si měsíčně Balík Komplet zakoupily v průměru dvě tisícovky klientů. Vzhledem k výnosům, které sice pokrývaly náklady na tuto službu, ale nedosahovaly očekávané úrovně zisku, Česká pošta tento produkt stáhne ze své nabídky 31. prosince 2022. Balíky Komplet, které mají klienti již zakoupené, bude možné posílat celý příští rok. Uvolněné kapacity vyčleněné na Balík Komplet Pošta přesune na produkty, které jsou pro ni celkově finančně zajímavější.

„Ekonomická revize bude nadále pokračovat a zrušíme další produkty, které nesplnily naše finanční očekávání. Platí, že státní služby definuje stát a měl by za ně České poště jako jejich objednavatel zaplatit. Komerční služby, jako např. Balíkovna, si na sebe vydělávají a budou pokračovat. Ty, které nepřináší očekávaný zisk, jako Balík Komplet, skončí,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Součástí likvidace zásob Balíku Komplet je marketingová akce, kdy si lidé mohou od 1. listopadu až do vyprodání zásob, nejpozději ale do konce prosince 2022, zakoupit tento produkt za zvýhodněnou cenu 99 Kč pro velikost S a za 109 Kč pro velikost M. Mimo marketingovou akci stojí Balík Komplet 139 Kč pro velikost S a 169 Kč pro velikost M. Produkty jsou k dostání na vybraných pobočkách a na e-shopu České pošty ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…