Česká pošta: SPU Plzeň - 20 let v nové budově a ukončení provozu vlakových pošt

29.05.2019 14:32

Česká pošta připravila na sobotu 1. června Den otevřených dveří sběrného přepravního uzlu (SPU) Plzeň. Právě před 20 lety byl spuštěn provoz tohoto SPU v nové budově v Plzni – Křimicích.

Česká pošta: SPU Plzeň - 20 let v nové budově a ukončení provozu vlakových pošt
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Dveře SPU na adrese Chebská 585/15 budou pro veřejnost otevřeny od 10 do 17 hodin a zájemci budou moci při komentovaných prohlídkách nahlédnout do balíkové a listovní třídírny s automatickou třídící linkou. Součástí programu DOD bude i ukázka vozového parku České pošty.

Pro milovníky filatelie zde bude přichystána přepážka s příležitostným razítkem a dopisnicí, výstava filokartistů s tématem historie pošty na Plzeňsku a pro děti bude připraven program u dětské poštovní přepážky.

Provoz vlakové pošty byl v České poště ukončen 29. května 1999. Muzeum vlakové pošty na hlavním plzeňském nádraží připomene ukončení provozu vlakových pošt v České republice expozicí „Pošta na kolejích – 20 let ukončení provozu vlakové pošty“, kterou doplní připomínkovými jízdami vlakové (ambulantní) pošty. Návštěvníci si budou moci v autentickém prostředí historického čtyřnápravového poštovního vagonu z roku 1985 prohlédnout výstavu ve stylu „poslední den“ a případně získat otisk druhého příležitostného razítka na příležitostné přepážce České pošty. Jízdní řád vlakové pošty a otevírací doba příležitostné přepážky ve voze vlakové pošty:

Pátek 31. 5. 2019 trasa Praha- České Budějovice:

Sobota 1. 6. 2019 České Budějovice - Plzeň:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …