Česká pošta hospodařila v roce 2017 s konsolidovaným ziskem 110 mil. Kč

05.04.2018 20:59

Podle auditovaných výsledků vytvořila Česká pošta v loňském roce konsolidovaný zisk před zdaněním ve výši 110 mil. Kč. Pozitivně jej ovlivnily zejména vyšší výnosy z balíkových a mezinárodních zásilek, výnosy v oblasti svozu a zpracování hotovosti, výnosy z obstaravatelské činnosti a také úsporná opatření v provozních nákladech jako např. přechod na IP telefonii.

Česká pošta hospodařila v roce 2017 s konsolidovaným ziskem 110 mil. Kč
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Meziroční konsolidovaný zisk před zdaněním klesl o necelých 100 mil. Kč. Hlavními faktory byly pokles kompenzace univerzální služby z 600 mil. Kč na 500 mil. Kč, dále pak pokračující pokles poptávky po tradičních poštovních službách, jako jsou listovní zásilky nebo poukázky. V neposlední řadě výsledek ovlivnil také nárůst osobních nákladů o více než 400 mil. Kč v souvislosti s navýšením mezd a výplatou mimořádné odměny tarifním zaměstnancům v návaznosti na nařízení vlády k úhradě nákladů univerzální služby za roky 2013 a 2014 v celkovém objemu 200 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…