Česká pošta nabízí dvě pražské budovy k odkoupení

18.11.2021 17:56 | Tisková zpráva

Česká pošta pokračuje v optimalizaci svého majetku a nabízí další dvě budovy, které jí patří, k odkoupení. Jedná se o budovu v Preslově ulici a o objekt bývalé mezinárodní pošty na Plzeňské ulici. Prostory v Preslově ulici se nabízejí za 168 milionů korun, Plzeňská pak za 160 milionů korun.

Česká pošta nabízí dvě pražské budovy k odkoupení
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

V budově v Preslově ulici počítáme s tím, že zde nadále bude fungovat pobočka. Ostatní prostory jsou nevyužité, proto jsme se rozhodli nedržet tak velký objekt, platit jeho režijní náklady a budovu nabízíme k odkupu. To samé se týká objektu v Plzeňské ulici. Zde až do začátku letošního roku sídlila mezinárodní pošta. Prostory byly nevyhovující, problém byl parkování pro klienty. Nová mezinárodní pošta má sídlo v pražských Štěrboholech a pro Plzeňskou již není využití.

Obě budovy se budou nabízet formou e-aukce. Do té se zájemci mohou přihlásit do 1. prosince, samotná e-aukce je naplánovaná o týden později.

Česká pošta nabízí k odkupu řadu nemovitostí a pozemků, které historicky vlastní a pro které již dnes nemá využití. Jde o pestrou paletu objektů od malých až po velké komplexi. V minulosti jsme prodávali např. pozemek s garáží v Žihli na Plzeňsku na 65 tisíc, nebo areál bývalého kláštera sv. Gabriela na pražském Smíchově za 353 milionů korun. Zde byla smlouva podepsána v lednu 2020. Mezi další významné nemovitosti, které Česká pošta dříve prodala, byly budovy v pražské Opletalově ulici za 133 milionů korun nebo aktuálně budova v Brně na hlavním nádraží na 117 milionů korun. Zde se musí ještě podepsat kupní smlouva.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…