Česká pošta nabízí jednodušší cestu k evidenci tržeb

27.02.2020 10:58

Česká pošta od pondělí 17. února poskytuje ve spolupráci s technologickým partnerem službu EETparagon, díky které se klientům otevře snadná cesta k registraci do systému elektronické evidence tržeb (EET).

Česká pošta nabízí jednodušší cestu k evidenci tržeb
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Na základě zmocnění klienta pošta zprostředkuje vyzvednutí autentizačních údajů pro registraci do EET, následné vygenerování EET certifikátu a jeho uložení na bezpečném externím úložišti nebo předání klientovi. K tomu všemu stačí jediná návštěva některé z vybraných poboček České pošty. Službu může využít každý, koho se od 1. května 2020 nově týká povinnost evidovat tržby a s využitím služby EETparagon.cz může navíc hotovostní tržby evidovat i bez nákupu EET pokladny. Právě služba EETparagon.cz umožňuje dále používat běžný papírový paragon, kdy klient prostřednictvím SMS zaeviduje a současně doplní potřebné údaje pro řádnou evidenci tržby v systému EET.

Pro zřízení služby je třeba navštívit vybranou pobočku České pošty a vzít s sebou občanský průkaz, informace o podnikání (adresu, IČ a DIČ), číslo mobilního telefonu a e-mailovou adresu pro další komunikaci. Jednorázový poplatek za asistenci s registrací do systému EET činí 500 Kč, splatný na pobočce při podání objednávky. Následné provozní náklady při využití služby pro evidování tržeb prostřednictvím SMS již klient řeší přímo s partnerem EETpro s.r.o.. „Česká pošta provozuje 3200 poboček, na jedné třetině z nich bude možné jednoduchým způsobem zprostředkovat registraci do systému EET. Službu spouštíme již nyní, přestože povinnost vzniká až od května. Díky dobré dostupnosti máme možnost našim klientům zjednodušovat život a chceme ji maximálně využít.

Česká pošta je zejména na malých obcích často jediným kontaktním místem, kam se mohou klienti se svými poštovními či finančními záležitostmi obrátit. Nyní k nim přibyde řešení povinnosti EET,“ říká ředitel business development úseku České pošty Martin Vránek.

Výhodou služby EETparagon.cz je úspora nákladů, které by podnikatel musel vynaložit v případě pořízení pokladního systému či tiskárny. K tomu by musel platit internetové připojení. Takto nepotřebuje ani svůj internet, ani případné připojení k wifi. Stačí mobil, který umí odesílat a přijímat SMS.

Zároveň lze službu využívat jako záložní řešení (pohyb mimo provozovnu, práce u zákazníků, prodej na trzích) a funguje i jako pojistka v případě výpadku či poruchy jiného systému.

Elektronické účtenky jsou pak dostupné podnikateli i zákazníkovi v cloudovém úložišti účtenek na www.eetuctenka.cz. Se souhlasem zákazníka k jejímu vydání v elektronické podobě, lze pak odkaz na účtenku zaslat zákazníkovi také na e-mail nebo SMS zprávou. Ve všech případech je účtenka kdykoliv dostupná online a je možné ji použít i pro účtenkovou loterii.

Do projektu se zapojili i hlavní dodavatelé paragonů a tiskopisů na českém trhu TYPOS, Baloušek a Optys a upravili své účtenky tak, aby obsahovaly viditelné místo pro doplnění kódu, resp. unikátního odkazu na účtenku, a pokyny, jak postupovat. Paragony firmy Baloušek bude možné od 10. března zakoupit na vybraných pobočkách České pošty.

Seznam vybraných poboček naleznete ZDE.

Více informací o službě EETparagon naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…