Česká pošta navyšuje finance pro pošty Partner

06.03.2018 19:11

Česká pošta zvýší od 1. 4. 2018 finanční odměnu pro smluvní provozovatele pošt Partner.

Česká pošta navyšuje finance pro pošty Partner
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Fixní část odměny vzroste v průměru o cca 4 %. V absolutních číslech se jedná o částky od 400 Kč po 600 Kč měsíčně navíc. Důvodem navýšení finanční odměny je snaha zatraktivnit projekt pošta Partner a to nejen pro nové zájemce, ale i pro stávající provozovatele.        

Peněžní suma, kterou měsíčně pošty Partner od České pošty získávají, se skládá ze dvou složek. Jedná se o fixní část, která pokrývá náklady na provoz a datové připojení. Výše variabilní části odměny pak závisí na počtu uskutečněných transakcí a zahrnuje i provizi za prodej.

Pošta Partner je plnohodnotnou alternativou pošty. Rozdíl spočívá v tom, že je provozována třetí osobou, nikoli Českou poštou. Z hlediska poskytovaných základních poštovních služeb není mezi pobočkou a poštou Partner žádný rozdíl. K 1. 3. 2018 fungovalo již 478 pošt Partner.

Pošta Partner poskytuje všechny základní služby, tj. příjem a výdej listovních a balíkových zásilek, příjem a výplatu poštovních poukázek, vybrané bankovní služby, výplatu důchodů, SIPO, prodej poštovních cenin a zboží, prodej kolkových známek a vybrané služby, jako jsou například on-line dobíjení předplacených SIM karet, prodej losů okamžitých loterií, prodej dálničních kupónů a volný prodej tisku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…