Česká pošta rozšiřuje možnosti objednání na pobočku

27.01.2022 15:16 | Tisková zpráva

Díky rostoucímu zájmu o možnost objednání na pobočku, kterou pilotně spustila od loňského července, rozšířila Česká pošta portfolio činností, které mohou zákazníci v rámci objednání využít.

Česká pošta rozšiřuje možnosti objednání na pobočku
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Vedle odeslání dopisů a balíků či vyzvednutí dopisů (balíky lze vyzvednout na kód bez objednání), Czech POINTu nebo bankovních a pojišťovacích služeb si mohou od ledna objednat tzv. finanční služby, kam patří výplata důchodů, SIPO a poštovní poukázky. Nespornou výhodou objednání na konkrétní čas s konkrétní službou je i vzhledem k nepříznivému vývoji současné pandemické situace omezení návštěvy pošty na nezbytně nutnou dobu.

Od července do konce roku 2021 tuto možnost využilo 19 tisíc klientů a nejvíce zákazníků se na pobočky objednalo v prosinci, téměř pět tisíc. Oproti předchozím měsícům se jednalo o strmý nárůst, jelikož od spuštění služby se jednalo v průměru o 2 800 objednávek měsíčně. Nejvíce objednávanými službami byly v prosinci odeslání dopisů a balíků (30 %), vyzvednutí dopisů a balíků (26 %) a CzechPOINT (21 % objednávek). Největší zájem o tuto službu mají klienti v Praze, Ostravě a Hradci Králové.

Na webové stránce ZDE je možné vybrat si konkrétní pobočku České pošty, službu, datum a čas, kdy se klient na poštu dostaví. Po zadání kontaktních údajů přijde zákazníkovi potvrzení o vytvoření rezervace a kód, který zadá na poště do vyvolávacího systému. Poté si jde ihned k přepážce vyřídit svoji objednanou službu. Rezervaci lze provést ještě hodinu před návštěvnou pobočky a na místo je potřeba se dostavit v intervalu pět minut před potvrzeným časem a 10 minut po něm.

Bližší informace jsou k dispozici na webu České pošty ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…