Česká pošta začne prodávat dálniční kupóny na rok 2019. Cena se nemění

26.11.2018 21:13

Nejpozději od 1. prosince 2018 si budete moci na jakékoliv pobočce České pošty v celé republice zakoupit roční dálniční kupony na rok 2019 pro vozidla hmotnostní kategorie do 3,5 tuny. Ostatní typy kupónů (měsíční a desetidenní) bude možné zakoupit nejpozději k 1. lednu 2019. Ceny kupónů na rok 2019 zůstávají stejné jako v letošním roce. Cena ročního kupónu je 1 500 Kč a jeho platnost je od 1. prosince 2018 do 31. ledna 2020. Cena měsíčního kupónu je 440 Kč a desetidenního kupónu je 310 Kč. Kupóny bude možné zakoupit na všech pobočkách České pošty a u smluvních pošt Partner.

Česká pošta začne prodávat dálniční kupóny na rok 2019. Cena se nemění
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Všichni řidiči si musí ohlídat konec platnosti stávajících dálničních kupónů, které využívali v letošním roce. Platnost ročních kupónů na rok 2018 končí 31. ledna 2019, platnost desetidenních kupónů pak nejpozději ke dni 9. ledna 2019 a v případě měsíčních kupónů nejpozději ke dni 31. ledna 2019, v návaznosti na vyznačený počátek platnosti těchto kupónů. Dálniční známka 2019 platí od 1. prosince 2018 do 31. ledna 2020. Pokud si roční dálniční známku koupíte třeba v květnu 2019, neplatí do příštího května, ale pouze do 31. ledna následujícího roku!

Dálniční kupóny emise 2019 mají inovovaný design a jsou vybaveny, stejně jako stávající dálniční kupóny, řadou ochranných prvků proti padělání. I přes tuto skutečnost by měli motoristé být opatrní při nákupu kupónů, zejména by se měli vyhýbat nákupům mimo oficiální prodejní místa a za cenu jinou, než je uvedena výše. Distribuci kupónů zajišťuje společnost dodavatelů, kterou tvoří Autoklub Bohemia Assistance, a.s., Česká pošta, s.p. a MTX, spol. s r.o. Aktuální seznam oficiálních prodejních míst včetně poštovních provozoven naleznete ZDE. Součást tohoto seznamu tvoří také interaktivní rozhraní pro vyhledávání jednotlivých prodejních míst. Prodejní místa jsou označena speciální nálepkou a zároveň jsou vybavena ceníkem a tříjazyčným informačním letákem.

I v roce 2019 bude v rámci prováděných kontrol Policií ČR a Celní správou na pozemních komunikacích nadále věnována zvýšená pozornost ověřování pravosti vylepených kupónů na vozidlech a jejich kontrolních ústřižků. Pokud motorista vylepí na vozidle padělaný kupón, dopouští se přestupku a vystavuje se riziku uložení pokuty za užívání zpoplatněných pozemních komunikací bez řádně uhrazeného časového poplatku ve výši až 5000 Kč v blokovém řízení, nebo až 100 000 Kč ve správním řízení. Zároveň se vystavuje riziku možného trestního stíhání za spolupodílnictví na šíření padělaných kupónů.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…