Česká průmyslová zdravotní pojišťovna: Zdravotní pojišťovnu můžete změnit do konce září

25.09.2019 10:03

Každý občan si může vybrat, u které zdravotní pojišťovny chce být registrován. Pokud zvažujete změnu zdravotní pojišťovny, je nejvyšší čas podepsat přihlášku.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna: Zdravotní pojišťovnu můžete změnit do konce září
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Podle zákona je možné změnit zdravotní pojišťovnu jednou za rok. K tomu jsou určeny dva přestupní termíny, vždy ke konci září a ke konci března. Registraci je třeba podepsat nejméně tři měsíce dopředu. Stihnete-li se přeregistrovat do 30. září, změna pojišťovny začne platit od 1. ledna 2020.

V České republice působí sedm zdravotních pojišťoven, které se liší počtem klientů, nabídkou preventivních programů, rozsahem smluvních vztahů s lékaři i hustotou svých poboček. „Lidé si často vybírají pojišťovnu podle nabízených benefitů a příspěvků. To však není to nejdůležitější. Než se rozhodnete ke změně, vždy si zjistěte, zda mají vaši lékaři, především praktický lékař, stomatolog a gynekolog, s vybranou pojišťovnou uzavřenou smlouvu. Pokud s nimi smlouvu nemá, museli byste si po přestupu najít nové lékaře,“ radí tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová. 

Dobré je rovněž vědět, kde se nachází nejbližší pobočka vybrané pojišťovny. „Je to praktické, když budete chtít jednat osobně, například podat přehled jako OSVČ nebo si vyzvednout vitaminy pro své děti,“ pokračuje Elenka Mazurová.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje více než 1,2 milionu klientů a patří tak mezi tři největší zdravotní pojišťovny v zemi. Rozsah uzavřených smluvních vztahů s lékaři, nemocnicemi a dalšími zdravotnickými zařízeními garantuje klientům kvalitní a dostupnou zdravotní péči po celé republice. Zároveň má ČPZP širokou síť poboček a z portfolia atraktivních preventivních programů si může vybírat celá rodina. 

„Mezi dlouhodobě nejoblíbenější příspěvky v ČPZP patří příspěvky na očkování, program Manažerka mateřství a příspěvek 700 Kč na Pravidelný pohyb. Pro děti jsou například příspěvky na letní příměstské tábory, školy a školky v přírodě nebo sportovní kroužky. V nabídce máme příspěvky i pro seniory, například na doplňky stravy, na prevenci osteoporózy nebo na vyšetření paměti,“ uvádí mluvčí Mazurová.

Zvláštní péči věnuje zdravotní pojišťovna klientům, kteří pomáhají ostatním. Noví dárci krve a krevní plazmy získávají od ČPZP až 1000 Kč, ostatní kromě příspěvků na vitaminy po každém odběru mohou čerpat v závislosti na počtu odběrů příspěvek až do výše 3 500 Kč. 

ČPZP nabízí klientům mnohem víc, než jen příspěvky – mobilní aplikaci Zdraví v mobilu, široké spektrum on-line služeb, slevové a věrnostní programy, SMS připomínky preventivních prohlídek atd.

Přihlásit se k ČPZP můžete jednoduše pomocí on-line formuláře na webu cpzp.cz, nebo osobně na kterékoli z více než stovky jejích poboček. Formality spojené s přestupem vyřizuje již nová pojišťovna. Jedinou povinností klienta zůstane oznámit změnu pojišťovny svému zaměstnavateli a praktickému lékaři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…