Česká republika uspěla na půdě OSN a uspořádá regionální konferenci „Evropský Habitat“

24.04.2015 16:04

V březnu 2016 se v Praze uskuteční konference OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst „Evropský Habitat“. Jedná se o přípravnou akci summitu OSN, který proběhne v říjnu roku 2016 v Ekvádoru. Pražskou kandidaturu schválil Program OSN pro lidská sídla.

Česká republika uspěla na půdě OSN a uspořádá regionální konferenci „Evropský Habitat“
Foto: OSN
Popisek: OSN

„Jsem ráda, že díky aktivitě Ministerstva pro místní rozvoj se Česká republika ujme hostitelské role pro regionální konferenci OSN. V Praze se tak setkají zástupci 56 členských států Evropské hospodářské komise OSN. Je to jedinečná příležitost zároveň prezentovat naši zemi a hlavní město, a také se aktivně podílet na probíraném tématu bydlení a rozvoje měst,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministerstvo pro místní rozvoj, v jehož gesci je problematika bydlení, bude garantem celé akce, které se zúčastní zástupci desítek států Evropy, Asie a Severní Ameriky. Konference se bude konat v Praze ve dnech 18. až 20. března 2016. Je to jedna z několika nejvýznamnějších konferencí pořádaných členskými státy OSN k tématu bydlení a udržitelného rozvoje měst.

Navazující summit OSN Habitat III se uskuteční v říjnu 2016 v Ekvádoru a bude tematicky zaměřen na aktuální problematiku spojenou s rozvojem měst a obecně s bydlením. Konference se koná jednou za dvacet let. Akce se účastní všechny členské státy OSN. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…