Česká spořitelna: Elixír do žil vlije českým školám nová Nadace Depositum Bonum

21.09.2013 18:52

Nadace Depositum Bonum přichází se svým prvním projektem pojmenovaným Elixír do škol. V rámci projektu se nadace zaměří na zkvalitnění výuky fyziky na základních a středních školách.

Česká spořitelna: Elixír do žil vlije českým školám nová Nadace Depositum Bonum
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Společně s Českou spořitelnou a Lidovými novinami také dnes od 14.00 pořádá vzdělávací konferenci Česká škola 21. století, která bude v reálném čase online ke zhlédnutí na webu nadace www.nadacedb.cz a webu Lidových novin www.lidovky.cz. Hlavním řečníkem na konferenci je Andreas Schleicher, zástupce ředitele pro vzdělávání v OECD a speciální poradce generálního sekretáře OECD pro vzdělávací politiku. NDB byla založena Českou spořitelnou s účelem vrátit nevyzvednuté prostředky z anonymních vkladních knížek zpět české společnosti.

První projekt NDB má název Elixír do škol. V pilotním kole, které odstartovalo v září, se bude projekt orientovat na zkvalitnění výuky fyziky. Elixír do škol má dva pilíře. Ten první přivede čerstvé absolventy a studenty technických a přírodovědných oborů na univerzitách do škol jako asistenty zkušených učitelů nebo vedoucí kroužků. Druhý podpoří kvalitní a motivované učitele, jejichž práce zůstává nedoceněna, prostřednictvím nově založených regionálních center na podporu sdílení dobré praxe a dalšího rozvoje. Centra budou vedena zkušenými učiteli, kteří se společně se svými kolegy chtějí dále profesně rozvíjet, a kromě nápadů a inspirace si v nich učitelé budou moci zapůjčit i moderní interaktivní pomůcky pro fyzikální experimenty.

Na pozvání Nadace Depositum Bonum přijel do Prahy Andreas Schleicher, zástupce ředitele pro vzdělávání v OECD a speciální poradce generálního sekretáře OECD pro vzdělávací politiku. Schleicher je hlavním řečníkem na konferenci Česká škola 21. století pořádané NDB, Českou spořitelnou a Lidovými novinami pod záštitou MŠMT ČR. Tématem konference je budoucnost českého vzdělávání a hledání řešení pro jeho zlepšení. Konference bude v reálném čase online ke zhlédnutí na webu NDB a webu Lidových novin.

Česká spořitelna založila NDB 14. srpna 2012, aby zhodnocovala mimořádný výnos z anonymních vkladních knížek a pomohla navracet tyto prostředky české společnosti. NDB se tak s nadačním jměním 1,45 miliardy Kč stala největší nadací v České republice. Zaměřuje se na zlepšení úrovně vzdělání, a to zejména v technických a přírodních vědách, a svou činnost bude financovat výnosy z nadačního jmění. Usiluje o zvýšení zájmu dětí ze základních a středních škol o technické a přírodovědné obory, zlepšení kvality výuky těchto oborů, posílení prestiže profese učitele a zvyšování povědomí o klíčovém významu školství. Více informací o nadaci a její činnosti je k dispozici na webových stránkách nadace www.nadacedb.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…