Česká správa sociálního zabezpečení: Zpráva o činnosti za rok 2020

27.07.2021 22:25

Na webu ČSSZ byla zveřejněna Zpráva o činnosti České správy sociálního zabezpečení za rok 2020.

Česká správa sociálního zabezpečení: Zpráva o činnosti za rok 2020
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Pandemie nemoci covid-19 si za rok 2020 vyžádala mnohá mimořádná opatření, na která musela rychle reagovat nejen celá společnost, ale také ČSSZ. Rok 2020, v němž si ČSSZ připomněla 30. výročí svého vzniku, byl pro ni zatěžkávací zkouškou. To, že ji úspěšně zvládla, je důkazem, že se jedná o dobře fungující instituci, která dokáže reagovat na změny, čelit krizovým situacím a může se i v nelehké době spolehnout na své zaměstnance.

Významnou roli v období pandemie sehrála eNeschopenka, která zásadně pomohla vyřešit situaci ve zdravotnictví a osvědčila se jako efektivní nástroj k tomu, aby lékaři mohli vystavovat rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti nebo nařízení karantény na dálku, bez osobního kontaktu s pacientem, čímž se výrazně eliminovalo riziko šíření nákazy.

Údaje a data, uvedené v této zprávě, dokládají, že objem mnoha agend zpracovávaných ČSSZ narůstá. Pro rozsah, náročnost a jedinečnost činností, které ČSSZ zajišťuje pro širokou klientskou základnu zahrnující takřka všechny dospělé občany ČR, je další elektronizace, automatizace a modernizace tou jedinou možnou správnou cestou. Držet krok s dobou, poskytovat kvalitní služby a efektivně fungovat ke spokojenosti občanů proto pro ČSSZ zůstává prioritou i pro další roky.

Zprávu o činnosti naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…