Česka styčná kancelář pro výzkum a vývoj v Bruselu (CZELO) oslavila sedmileté výročí

07.06.2012 12:28

Na oslavu sedmi let úspěšné práce kanceláře CZELO , která se konala 30. května 2012 v prostorách Stálého zastoupení České republiky při Evropské unii v Bruselu, přijalo pozvání šest českých center excelence budovaných z operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI).

Česka styčná kancelář pro výzkum a vývoj v Bruselu (CZELO) oslavila sedmileté výročí
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Více než 130 hostům se zde centra představila v šesti prezentacích (BIOCEV, IT4INNOVATIONS, SUSEN, CZECHGLOBE, CPS, NTIS ). Sedmá prezentace demonstrovala synergie mezi strukturálními fondy (CEITEC) a 7. rámcovým programem (7. RP).

Akci s podtitulem 7 prezentací v 7 minutách oficiálně zahájila velvyslankyně Milena Vicenová, stálá představitelka ČR při EU, která vyzdvihla skutečnost, že zájem o aktivity a služby kanceláře CZELO po dobu sedmi let úspěšně narůstá a je tak velmi dobře vidět, že si kancelář vybudovala již pevné místo ve výzkumné komunitě. Svoji podporu a poděkování za efektivní činnost kanceláře přijel vyjádřit také Josef Janda, ředitel odboru financování mezinárodních programů výzkumu a vývoje Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT).

Blok sedmiminutových prezentací zahájil Václav Hořejší, předseda Rady centra BIOCEV (Biotechnologické a biomedicínské centrum AV ČR a UK ve Vestci) ze Středočeského kraje, dále pokračoval Martin Duda, ředitel pro strategický rozvoj centra IT4INNOVATIONS (superpočítačové centrum) z Moravskoslezského kraje. Martin Ruščák, ředitel výzkumného centra Řež s.r.o., přijel představit projekt SUSEN (udržitelná energetika), Jihočeský a Jihomoravský kraj zde byl zastoupen ředitelem Centra výzkumu globální změny CZECHGLOBE Michalem V. Markem. CPS (Centrum polymerních systémů) ve Zlínském kraji představil jeho ředitel Vladimír Pavlínek a následovalo sedm minut pro Pavla Nováka, ředitele centra NTIS (Nové technologie pro informační společnost) z Plzeňského kraje. Zlatuše Novotná, ředitelka oddělení projektů a mezinárodních vztahů CEITEC (Středoevropský technologický institut) na Masarykově universitě v Brně popsala projekt SYLICA, který představuje synergii mezi strukturálními fondy a 7. RP.

Sedmiletou činnost kanceláře CZELO, která již od května 2005 zprostředkovává zapojení českého výzkumu do evropské výzkumné spolupráce a jejímž realizátorem je Technologické centrum AV ČR, vyzdvihl v závěru oficiální části jeho ředitel Karel Klusáček. Ve své řeči poděkoval vedoucí kanceláře Anně Vosečkové a celému týmu CZELO za vykonanou práci. Ocenil, že kancelář již dosáhla významných pracovních úspěchů, stala se klíčovým partnerem v Bruselu pro české výzkumné pracovníky a získala si v Bruselu již neocenitelné renomé. Zároveň poděkoval také MŠMT za finanční grant a trvalou podporu. 
Více o České styčné kanceláři pro výzkum a vývoj v Bruselu naleznete na stránkách http://www.czelo.cz/

Technologické centrum AV ČR je neziskovým sdružením právnických osob, od založení v roce 1994 se rychle stalo významným národním pracovištěm pro podporu výzkumu a vývoje v Evropském výzkumném prostoru. Činnost TC se výrazně orientuje i na podporu vzniku a rozvoje malých inovačních firem a na realizaci mezinárodních technologických transferů, koordinuje činnost české části celoevropské sítě Enterprise Europe Network. Specializovanou činností TC jsou analytické a koncepční práce zabývající se strategiemi výzkumu, vývoje a inovací v souvislosti s ekonomickými a sociálními potřebami České republiky.

Prostřednictvím České styčné kanceláře pro evropský výzkum v Bruselu (CZELO) současně napomáhá zapojení českého výzkumu do evropské výzkumné spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…