Česká televize: Božena bude bojovat o evropského televizního „Oscara“

09.09.2021 13:30 | Tisková zpráva

Celkem tři nominace získala Česká televize na evropském festivalu Prix Europa. Ve vůbec nejsledovanější kategorii TV Fiction bude bojovat první díl minisérie Božena.

Česká televize: Božena bude bojovat o evropského televizního „Oscara“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Do finálního výběru nominací se probojoval i speciální web k Boženě, který soutěží ve skupině nejlepších on-line projektů. Ve stejné sekci získal nominaci také webový projekt Planeta je Prga.

Anketa

Má být Hana Lipovská odvolána z Rady ČT?

5%
93%
hlasovalo: 12536 lidí

Už v polovině října se bude Česká televize ucházet se třemi projekty o ocenění ve dvou kategoriích na evropském festivalu televizní, rozhlasové a on-line produkce Prix Europa 2021. V nejsledovanější kategorii hraných pořadů TV Fiction se o vítězství utká první díl minisérie Božena, jenž Česká televize uvedla na začátku letošního roku.

V sekci Digital Media Projects zaujaly evropskou soutěž hned dva projekty České televize. První z nich představuje on-line interaktivní vyprávění o životě Boženy Němcové s originálním vizuálním zpracováním, druhý je multiplatformní vzdělávací projekt dětské stanice Déčko Planeta je Prga. Ten nabízí každý školní rok jiné téma, nominaci získal za ročník věnující se ekologii a ochraně přírody.

Historie evropského festivalu Prix Europa se datuje k roku 1987. Do letošního ročníku porotci nominovali celkem 209 projektů z 26 zemí v 9 různých kategoriích. Vyhlášení vítězů je naplánováno v Postupimi od 10. do 15. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…