Česká televize: ČT sport odvysílá z mistrovství světa v basketbalu všech 92 utkání

24.08.2019 16:27

Třicet dva týmů, šestnáct soutěžních dní, osm čínských měst. To je v pořadí osmnácté mistrovství světa v basketbalu mužů, které odstartuje 31. srpna nejen v Pekingu, ale především na obrazovkách ČT sport. Česká televize odvysílá kompletní program šampionátu, na který se národní tým kvalifikoval poprvé od účasti Československa v roce 1982. Celodenní vysílání, s až osmi zápasy denně, doplní bohatý program doprovodného studia.

Česká televize: ČT sport odvysílá z mistrovství světa v basketbalu všech 92 utkání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Fanoušci se mohou těšit na nejrozsáhlejší vysílání basketbalu v historii. Celkem bude odehráno dvaadevadesát utkání, všechna uvidí diváci na programu ČT sport a s pomocí zeleného tlačítka prostřednictvím HbbTV. Přímé přenosy již tradičně doprovodí před i pozápasová studia s mnoha zajímavými hosty z řad expertů i bývalých reprezentantů a chybět nebudou ani denní zpravodajské přehledy. Bývalí asistenti reprezentačních trenérů Lubomír Růžička a Martin Petrovický každý den připraví divácky atraktivní virtuální rozbory nejzajímavějších situací,“ říká redaktor a vedoucí projektu šampionátu Jakub Bažant.

Česká televize posílá na mistrovství dva štáby. Dění v Šanghaji bude z reportérského pohledu sledovat Jiří Kalemba, zápasy skupiny, ve které hraje i český tým, pak přímo z místa komentovat Jakub Bažant spolu s bývalým reprezentantem Jiřím Welschem. Aktuální informace z Pekingu bude přinášet brněnský reportér Ondřej Tomek, který s českou reprezentací odletěl již na přípravný turnaj v Soulu.

Vysílání České televize odstartuje vždy po deváté ranní a končit bude až před pátou odpolední. Moderování studia, které doprovodí přenosy z utkání, se během více jak dvoutýdenního turnaje ujmou Tomáš Budka, Barbora Černošková a Jan Smetana.

Nejen na obrazovce, ale i na webu ctsport.cz čeká na diváky rozsáhlý informační servis podobný tomu, na který jsou zvyklí třeba z hokejových šampionátů.

„Basketbalové mistrovství světa je jednou z největších sportovních událostí letošního roku. Na webu nabídneme kompletní informační servis, aktuální články, tabulky i výsledky. Připravujeme také speciální rubriku, ve které budeme samozřejmě mapovat působení českého týmu a další zajímavosti z dění na turnaji. Chybět nebude ani pestrý video materiál, sestřihy, reportáže, ohlasy, tematické fejetony. Stejně jako u podobných akcí tak významného rozsahu nabídneme bonusový obsah také na sociálních sítích ČT sport a tradičně i podcasty před a během mistrovství světa,“ doplňuje šéfeditor webu ctsport.cz Jiří Kalemba.

Čeští basketbalisté se představí v Šanghaji ve skupině E, a to společně s reprezentačním výběrem Turecka, Japonska a USA. Úvodní zápas odehrají v neděli 1. září proti americkému celku. Nejlepší týmy se o zlatou medaili utkají v neděli 15. září v Cadillac Aréně v Pekingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…