Česká televize: Jak správně třídit naučí děti zpívající popelnice. Web Déčka spouští šest nových her

21.03.2021 17:59

Na webu Déčka si děti mohou zahrát hned několik nových her, jež navazují na pořady, které znají z televizního vysílání. Pavoučkům Websterovým pomohou najít cestu domů, matematické znalosti využijí při hledání ukrytého pokladu krále Xupotla a třídit odpad se naučí spolu se zpívajícími popelnicemi – Opernicemi.

Česká televize: Jak správně třídit naučí děti zpívající popelnice. Web Déčka spouští šest nových her
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Návštěvníci webu Déčka si hry oblíbili, jen v loňském roce je spustili padesát milionkrát. „Od svého počátku se web Déčka snaží nejmenším nabídnout chytrou zábavu, při níž se mimoděk také něco dozvědí či naučí. Nejinak tomu je i v nové kolekci her. Ta doplní rozsáhlou nabídku aktivit, videí a soutěží, která v období karantény pomáhá dětem překonat nudu a zpříjemnit dlouhý čas, jenž musí trávit doma. Čeká na ně celkem šest nových her,“ říká kreativní producentka Centra dramaturgie nových médií Štěpánka Sunková.

Hry, při kterých se děti něčemu přiučí

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Ve 3D hře Policejní hlídka 2 se hráč proměňuje v dopravního policistu, který má za úkol jezdit po městě a dohlížet na pořádek. Někdy musí zakročit a v rámci mise dopadnout pachatele. Hra navazuje na pořad Dětská dopravní policie. Oblíbené pavoučí postavičky se vrací ve hře Websterovi: Vzhůru domů. Hugo a Lili Websterovi se ztratili v hlubinách výtahové šachty a cestou domů musí překonat zapeklité překážky. V DIV konzoli navazující na projekt DIV – Duhový institut věd, si děti zahrají na tajného agenta. Ve vymezeném časovém intervalu musí zneškodnit všechny bloky viru Chaos Robotics.

Také Poklad krále Xupotla procvičuje znalosti. Albert, Kari a Lubo se ve staré knize dočetli, kde se ukrývá poklad krále Xupotla, tajemného aztéckého vládce. Když se ho vypraví do chrámu získat, upadne Albert s Lubem do pasti a Karin je musí vysvobodit. K tomu, aby se vypořádala se všemi nepřáteli, musí ale prokázat své matematické znalosti. Hra se vztahuje k pořadu Nuly a jedničky.

Už to víš: Déčko hry zkouší, jak dobře znají děti web Déčka. Na obrázku se postupně odkrývají jednotlivé dílky a je třeba uhodnout, co na něm je, než vyprší časový limit. Ačkoli zmiňované hry jsou zejména pro hráče od šesti let, Opernici zvládnou i předškoláci. Úkolem je roztřídit správně odpadky do kontejnerů. Za odměnu pak popelnice zazpívají. Hra navazuje na pořad Michal chrání přírodu, kterým provází herec Michal Nesvadba.

Všechny hry děti naleznou na webu Déčka (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…