Česká televize: Koprodukční snímek „Okupace“ bude bojovat o cenu na prestižním festivalu v Tallinnu

23.10.2021 11:54 | Tisková zpráva

Černá komedie režiséra Michala Nohejla se utká na pětadvacátém ročníku festivalu Black Nights Film Festival v estonském Tallinnu o prestižní filmovou cenu.

Česká televize: Koprodukční snímek „Okupace“ bude bojovat o cenu na prestižním festivalu v Tallinnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Soutěžit bude v konkurenci dalších devatenácti snímků v sekci First Features určené začínajícím tvůrcům. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Film, jenž vznikl v koprodukci České televize, je letos doposud jediný majoritně český hraný počin, který byl vybrán do soutěže nejvýznamnějších festivalů světa áčkové kategorie.

Celovečerní debut režiséra Michala Nohejla čeká po uvedení v tuzemsku také jeho mezinárodní premiéra. Zahraničnímu publiku se představí již v listopadu na největší filmové události v severní Evropě, Black Nights Film Festival, v sekci First Features. Tedy v kategorii určené pro debutanty, která je specifická svou různorodostí – nabízí totiž snímky všech žánrů ze všech koutů světa, od Evropy přes Mexiko až po Čínu.

Snímek s vizuálně vytříbeným stylem a atmosférou odkazující dle tvůrců k tvorbě Davida Lynche či Quentina Tarantina se odehrává během jedné noci v anonymním baru a vznikl na základě dávné humorné historky. Hlavních rolí se v příběhu z doby normalizace ujali Martin Pechlát a Antonie Formanová, které doplňují Otakar Brousek, Cyril Dobrý nebo Pavel Neškudla.

Tallinn Black Nights Film Festival se s každoroční účastí až 80 tisíců diváků řadí mezi nejvýznamnější festivaly na světě, jako jsou Cannes, Sundance nebo Berlinale. Letošní, v pořadí již pětadvacátý ročník, proběhne v termínu od 12. do 28. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…