Česká televize: Ostravskou redakci Zpravodajství povede Radek Wiglasz

15.12.2018 15:27

Televizní studio Ostrava bude mít nového vedoucího redakce Zpravodajství. Redaktor a editor České televize Radek Wiglasz se jím stane od 1. ledna 2019. Pozici zástupce vedoucího redakce obsadí dlouholetý redaktor a vedoucí vydání Martin Musial.

Česká televize: Ostravskou redakci Zpravodajství povede Radek Wiglasz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

“Věřím, že ve chvíli, kdy se vedení ostravské zpravodajské redakce ujme nový šéf, dostane práce další pozitivní pracovní impuls. Regionální studio má silné zastoupení v celostátních zpravodajských relacích i na ČT24, a Události v regionech jsou velmi oblíbené,” říká ředitel ostravského studia Tomáš Šiřina a dodává, že si od nového vedení slibuje i další rozvoj v oblasti informací šířených po sociálních sítích. „V televizním studiu Ostrava vznikne také nová pozice zástupce vedoucího redakce Zpravodajství, které se ujme jeden z nejzkušenějších redaktorů a editorů Martin Musial.“

Radek Wiglasz působí v redakci zpravodajství TS Ostrava od roku 2009 - nejprve jako externí spolupracovník, posléze jako redaktor, který se věnuje především politice. Od května 2017 je jedním z editorů Událostí v regionech.

„Mým hlavním cílem je, aby ostravská redakce přinášela i nadále kvalitní aktuální a vlastní zpravodajství ze všech koutů Moravskoslezského a Olomouckého kraje. A to nejen v rámci Událostí v regionech, ale i na ČT24 a v Událostech. Myslím si, že kvalitní redakční zázemí a zkušení redaktoři, kameramani a další lidé jsou zárukou, že se nám to bude dařit i nadále. A diváci si naše pořady a zpravodajství rádi najdou na svých obrazovkách. A nejen tam, protože tak, jak se vyvíjí moderní technologie, musí krok držet i moderní zpravodajství,“ vysvětluje Radek Wiglasz, který nahradí Gabrielu Lefendu, která po šesti letech z ostravského studia ke konci roku odchází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…