Česká televize je nejdůvěryhodnějším zpravodajským médiem v zemi

18.06.2019 14:32

Česká televize vyšla z nejnovějšího výzkumu zaměřujícího se na média a sociální sítě jako nejdůvěryhodnější zpravodajské médium v Česku. Nejvyššího indexu důvěry dosáhla ČT ze všech čtyřiadvaceti zahrnutých médií. Studii realizovala společnost AMI Digital společně s agenturou STEM/MARK.

Česká televize je nejdůvěryhodnějším zpravodajským médiem v zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Kromě dalších televizních stanic se průzkum zaměřil na největší tuzemské deníky, rádia, webové portály a sociální sítě. Česká televize předstihla všech třiadvacet sledovaných a umístila se na prvním místě s nejvyšším dosaženým indexem důvěry, který činí 57. Studii AMI Digital Index 2019 realizovala společnost AMI Digital společně s agenturou pro výzkum trhu STEM/MARK.

Nejdůvěryhodnějším tuzemským televizním vysílatelem je Česká televize také dle mezinárodního průzkumu Reuters Institute. Vyplývá to ze zprávy Digital News Report 2019 o stavu a vývoji médií v osmatřiceti zemích světa, kterou institut tento týden publikoval.

Zpravodajství České televize je jako jedno z nejdůvěryhodnějších vnímáno dlouhodobě. Informace předkládané Českou televizí považují dle loňského průzkumu Kantar Media za objektivní a vyvážené více než dvě třetiny obyvatel Česka a více než 70 % ji vnímá jako důvěryhodnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…