Česká televize v roce 2018 - po rekordním diváckém zájmu i nejvyšší spokojenost

09.02.2019 17:43

Po rekordním diváckém zájmu o vysílání zaznamenala Česká televize rovněž nejvyšší spokojenost se svým programem. Zatímco průměrná spokojenost na českém televizním trhu je 8,2 (na desetibodové škále), Česká televize dosáhla na 8,4 - což je zároveň nejvyšší hodnota za posledních pět let.

Česká televize v roce 2018 - po rekordním diváckém zájmu i nejvyšší spokojenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Meziroční navýšení spokojenosti není jediným rostoucím parametrem, ČT si polepšila i v hodnocení originality (z 57 na 62 %), a nad průměrem televizního trhu je také z pohledu míry zaujetí pořady (TV trh 64 %, ČT 67 %). Z hlediska programových formátů jsou diváci starší patnácti let nejspokojenější s vysíláním ČT sport a ČT art, oba s koeficientem spokojenosti 8,6.

Mezi nejlépe hodnocené pořady, z pohledu kvalitativních parametrů, patřily v loňském roce devátá řada StarDance (9,2), koprodukční velkofilm Marie Terezie, na ČT2 přímý přenos novoročního koncertu Vídeňských filharmoniků (9,4) či cyklus Národní klenoty (9,2). Na zpravodajské ČT24 zaujala Prezidentská debata (9,3) i pořad Hyde Park Civilizace.

Na kulturním programu ČT art, který s 82 % jasně dominuje originalitě programu celého tuzemského televizního trhu a s 80 % i míře zaujetí, se nejvyšší spokojenosti těšil cyklus Obecní dům, jak jej neznáte (9,2) a cyklus Nejkrásnější památky světa (9,1).

Program České televize v průměru lépe hodnotí ženy. Nejspokojenější věkovou skupinou jsou lidé ve věku 30-54 let.

Odlišná metodika měření spokojenosti platí pro dětský program. Při průzkumu hodnotili dotazovaní vysílání ČT :D jako celek, a to na bodové škále od jedné do pěti (kde jednička je nejlepší a pětka nejhorší). U dětí si Déčko vysloužilo koeficient 1,3.

Všechny ukazatele jsou součástí měření veřejné hodnoty vysílání České televize ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…