České aerolinie si připomínají 55. výročí zahájení provozu na mezinárodní letiště Moskva-Šeremetěvo

28.08.2015 7:32

V zimní sezóně 2015/2016 České aerolinie plánují posílit spoje z ruských regionů do Prahy

České aerolinie si připomínají 55. výročí zahájení provozu na mezinárodní letiště Moskva-Šeremetěvo
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

České aerolinie si připomínají 55. výročí zahájení provozu na mezinárodní letiště Moskva-Šeremetěvo, a také 60. výročí obnovení pravidelné linky Praha – Moskva. Historicky první let na této lince vypravily tehdejší Československé státní aerolinie již 2. září 1936. Linka tak patří mezi nejstarší spoje společnosti, příští rok oslaví 80. výročí od zahájení provozu. Do otevření mezinárodního letiště Šeremetěvo ale pravidelné lety do Moskvy končily na letišti Tušino. České aerolinie byly jednou z prvních společností, která veškerý svůj provoz převedla na nové mezinárodní letiště Šeremetěvo.

České aerolinie si letos také připomínají 60. výročí obnovení vlastního provozu na pravidelné lince mezi Prahou a Moskvou po 2. světové válce. Není bez zajímavosti, že první linkou, na které byla po 2. světové válce v Praze obnovena pravidelná civilní doprava, byla právě Praha – Moskva. Stalo se tak 4. srpna 1945, kdy na ruzyňském letišti přistálo letadlo společnosti Aeroflot, která pak samotná zajišťovala spojení mezi oběma hlavními městy až do roku 1955. Kvůli rostoucí poptávce po přepravě do Ruska Československé aerolinie obnovily od léta 1955 vlastní provoz na lince do Moskvy. O dva roky později získala linka Praha – Moskva světový primát: od 9. prosince 1957 se stala prvním mezinárodním spojem na světě provozovaným pouze proudovými letadly. I současnosti patří spoje Českých aerolinií mezi Moskvou a Prahou k nejdůležitějším a nejžádanějším spojům společnosti.

Plány Českých aerolinií na ruském trhu v zimní sezóně 2015/2016

„Ruský trh velmi pozorně monitorujeme, ostatně stále patří mezi naše nejdůležitější oblasti co do objemu provozu i prodejů. Na rozdíl od řady jiných evropských dopravců neplánujeme ústup z ruského trhu či rušení linek v ruských regionech. Naopak, pevně věříme v postupnou konsolidaci a vzestup ruského trhu, a tím pádem i poptávky po letecké dopravě do České republiky, která má ruským turistům stále co nabídnout,“ uvedl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod, Aliance a Marketing a dodal: „I přes určitou rozkolísanost, která je větší, než bychom si přáli, evidujeme postupnou stabilizaci ruského trhu i a opatrný růst poptávky, což nám umožňuje plánovat další nové aktivity. I proto na zimní sezónu 2015/2016 přidáváme ve srovnání s loňskou sezónou po jedné frekvenci týdně navíc ze všech regionálních ruských destinací do Prahy.“

České aerolinie budou v nadcházející zimní sezóně 2015/2016 provozovat pravidelné spoje z pěti ruských destinací do Prahy a/nebo Karlových Varů, a to z Moskvy, Petrohradu, Jekatěrinburgu, Samary a Rostova na Donu, stejně jak tomu bylo i vloni v zimě či v letošní letní sezóně. Nejsilnější linkou společnosti nadále zůstává Moskva – Praha, na které budou České aerolinie provozovat 3 zpáteční lety denně, tj. celkem 21 frekvencí týdně, přičemž 3 krát týdně budou spoje vypravovány s mezipřistáním v Karlových Varech. Díky spolupráci s partnerem z aliance SkyTeam, se společností Aeroflot, mohou České aerolinie svým zákazníkům nabídnout v zimní sezóně 2015/2016 až 7 letů denně z Moskvy do Prahy, tj. celkem až 49 týdenních frekvencí týdně.

Nabídka pravidelných spojů Českých aerolinií z ruských regionů do Prahy

Zatímco v loňské zimní sezóně České aerolinie díky krizi a propadu kurzu ruského rublu zredukovaly svůj provoz z ruských regionů v průměru na 1 až 2 zpáteční frekvence týdně, v nadcházející zimní sezóně 2015/2016 plánují České aerolinie vypravovat v průměru 2 až 3 zpáteční lety týdně z Jekatěrinburgu, Rostova na Donu a Samary do Prahy. České aerolinie tak meziročně posílí spojení do České republiky v průměru o 1 frekvenci týdně, přičemž v nejsilnější části zimní sezóny, v období křesťanských i pravoslavných Vánoc a tradičních svátků na přelomu roků 2015 a 2016 plánují vypravovat až 4 zpáteční frekvence týdně.

Meziroční posílení o 1 zpáteční spoj týdně na celkem 5 připravují České aerolinie pro nadcházející zimní sezónu také na pravidelné lince z Petrohradu do Prahy. Jeden spoj týdně bude na této lince provozován s mezipřistáním v Karlových Varech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

NKÚ: Očekávané přínosy vzniku Národní sportovní agentury nebyly naplněny, miliardové dotace netransparentní a bez kontroly efektivity

10:17 NKÚ: Očekávané přínosy vzniku Národní sportovní agentury nebyly naplněny, miliardové dotace netransparentní a bez kontroly efektivity

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) a Národní sportovní agentura (NSA) vydaly v lete…