České dráhy: Bezdružické parní léto 2019

18.07.2019 10:02

Na malebné západočeské trati z Pňovan do Bezdružic se bude o víkendu 20. a 21. července opět konat tradiční akce Bezdružické parní léto. Návštěvníci se budou moci svézt nostalgickým vlakem v čele s parní lokomotivou a také historickým autobusem v úseku Bezdružice – Teplá. Připraven bude také pestrý doprovodný program.

České dráhy: Bezdružické parní léto 2019
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V sobotu 20. a v neděli 21. července České dráhy ve spolupráci s Plzeňskou dráhou pořádají tradiční akci Bezdružické parní léto. Návštěvníci se mohou těšit na jízdy zvláštních vlaků vedených parní lokomotivou 310.072 přezdívanou „Kafemlejnek“ v úseku Bezdružice – Cebiv na místní dráze z Pňovan do Bezdružic.

Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, jehož součástí budou koncerty, výstavy, divadelní představení, pivní slavnosti a mnohé další. Centrem dění bude nádraží v Bezdružicích, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout železniční muzeum, projet se historickou drezínou nebo obdivovat ukázky práce prvorepublikového četnictva. Atmosféru z počátku 20. století připomene kapela Švejk Band Milana Benedikta Karpíška a taneční skupina Althea. Pro nejmenší návštěvníky budou přichystané tvořivé dílny a soutěže.

V Konstantinových Lázních stojí za návštěvu Hasičské muzeum i malebný lázeňský park. Doprovodný program čeká na návštěvníky i na nádraží v Kokašicích a od 19 hodin se konají historické slavnosti na hradě Švamberk.

Po trase projektované a dosud nerealizované železnice mezi stanicemi Bezdružice a Teplá bude celý víkend pendlovat historický autobus a v sobotu se navíc uskuteční turistický pochod na podporu její dostavby, který vyráží z nádraží Teplá v 10 hodin.

Během obou víkendových dnů na všech zvláštních vlacích zajistí Chornický železniční klub železniční personál v dobových uniformách a dodá také dvě zcela nová pamětní razítka s motivem 120 let parní lokomotivy a Nový Pňovanský most.

V případě velkého sucha bude parní lokomotiva nahrazena historickou motorovou lokomotivou.

Jízdné

  • Jednosměrné jízdné na spoje č. 1 a 2: dospělí 100 Kč a děti od 6 do15 let 60 Kč
  • Jednosměrné jízdné na spoje č. 3 až 8: dospělí 60 Kč a děti od 6 do 15 let 40 Kč
  • V autobusech platí jednotné jízdné 40 Kč
  • Děti do 1 m výšky mají vlak i autobus zdarma

Prodej jízdenek je pouze ve vlaku a autobusu a nevztahují se na ně žádné jízdní výhody ani slevy.

Změna vozidel je vyhrazena.

Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…