České dráhy: Do Čopu dojel tento týden další vlak s 84 tunami humanitární pomoci

20.03.2022 12:11 | Tisková zpráva

České dráhy, ČD Cargo a Česká pošta společně vypravily další humanitární vlak s pomocí pro válkou postiženou Ukrajinu. Ve středu přijel do Čopu na Ukrajině.

České dráhy: Do Čopu dojel tento týden další vlak s 84 tunami humanitární pomoci
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlak přepravil 84 tun hmotné humanitární pomoci, kterou se podařilo sesbírat díky lidské solidaritě na 63 sběrných místech Českých drah ve vlakových stanicích po celé České republice, v rámci interní humanitární sbírky mezi zaměstnanci Skupiny České dráhy a Ministerstva dopravy ČR a také díky Charitě České republiky. Jenom humanitární pomoc Charity zaplnila dva speciální vozy pro přepravu balíků, které je možné naložit také plně loženými paletami.

Vlak měl celkem devět vozů, z toho tři vozy Českých drah a šest vozů České pošty, které jsou určeny pro přepravu balíků nebo zboží na paletách. Do čela vlaku se postavila lokomotiva ČD Cargo.

České dráhy, ČD Cargo a jejich partneři zajistili množství humanitárních spojů, které na Ukrajinu dovezly už stovky tun pomoci a zpět do České republiky dopravily na 3700 žen, dětí a seniorů z válkou postižených oblastí. Pomoci Českých drah využívá stále několik tisíc uprchlíků denně, kteří míří nejen do České republiky, ale také do dalších evropských států.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…