České dráhy: Na Křivoklát a do ČD Muzea parním expresem

01.08.2012 18:34

V sobotu 4. srpna vyjede parní expres tažený exkluzivně lokomotivou „Štokr“ s historickými vagony a bufetovým vozem na 17. ročník Křivořezání, tradičního řezbářského setkání na Křivoklátě. Parní vlak bude z Křivoklátu pokračovat přes Rakovník do Lužné u Rakovníka, kde si mohou zájemci prohlédnout železniční muzeum Českých drah. Cestující s jízdenkami na parní vlak získají 50% slevu na vstupném na prohlídkový okruh hradem Křivoklát.

České dráhy: Na Křivoklát a do ČD Muzea parním expresem
Foto: Archiv
Popisek: Moderní regionální vlak RegioShark

Křivořezání 2012 je 17. ročník setkání zručných řezbářů pod širým nebem s ukázkami jejich umění. Na návštěvníky čeká navíc zajímavý program hradních slavností, koncerty, pohádky pro děti, dále také ukázky volného létání dravců s aktivní účastní diváků. Připravené je i bohaté občerstvení, taverna na nádvoří, čajovna, hradní šenk se svařeným vínem, medovinou, slivovicí, pečeným špekem a spoustou dalších pochutin. Cestující, kteří předloží platné rodinné a zpáteční jízdenky na parní vlak obdrží 50% slevu vstupného do prohlídkového okruhu hradem.

V železničním muzeu v Lužné u Rakovníka je možné navštívit expozici o historii železnice v Čechách, rozsáhlou sbírku lokomotiv a železničních vozidel, modelové kolejiště. Je zde také provozní průmyslová úzkorozchodná železnice s parní lokomotivou. Podrobnosti o Železničním muzeu ČD a nové 3D průvodce interiéry muzejních lokomotiv jsou k dispozici na www.cdmuzeum.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…